Gå till innehåll

Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Bygg och miljö blir digitala

Mer tid till stöd och rådgivning står i fokus när Bygg- och miljöavdelningen digitaliserar sin verksamhet.

Under 2019 jobbar Bygg- och miljöavdelningen med att digitalisera flera av sina processer. Malin Lidow Henereryd, Bygg- och miljöchef, berättar att målet med arbetet är att göra ärendehanteringen mer effektiv;

”På så sätt kan vi frigöra mer tid till service och möta våra medborgare och företagare för att ge råd och service”, säger Malin.

Ambitionen är att på sikt bli mer eller mindre pappersfria, och just nu pågår bland annat ett arbete med att scanna in och katalogisera alla handlingar från det nyvarande arkivet och föra över till ett e-arkiv. Att avdelningen blir pappersfria är dock inget som ska påverka medborgare och företagare nämnvärt;

”Vi kommer fortfarande ta emot handlingar i pappersform. Skillnaden är att när vi får in en pappershandling så kommer vi att göra den digital”, berättar hon.

Från och med 1 maj slutar Bygg- och miljöavdelningen också att skriva under sina beslut. Därmed skapar de möjligheter att kommunicera med medborgare och företagare helt digitalt, något som de hoppas ska kunna korta ner handläggningsprocesserna på sikt.

Sidan granskades senast 2019-04-17