Gå till innehåll

Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Livsmedelsverksamhet - Coronavirus

Den rådande coronapandemin påverkar alla delar av samhället.
Här är några punkter som är bra för dig som företagare i livsmedelsbranschen att känna till.

Bild på bufféservering

Från Livsmedelsverket

  • Din livsmedelsinspektör har förståelse för att situationen just nu kan vara mycket ansträngd. Prata med din inspektör om hur ni bäst löser kontrollen för just ditt företag. Inspektioner som inte är nödvändiga för verksamheten just nu, senareläggs.

  • Bufféserveringar, lösgodisförsäljning och liknande behöver inte upphöra och kommer inte att kontrolleras särskilt med anledning av corona (covid-19). Vanliga hygien- och städrutiner räcker, utifrån vad vi vet idag, även under rådande läge med corona (covid-19). Den som är sjuk ska aldrig hantera livsmedel.

Kunskapsläget för coronaviruset förbättras hela tiden. På Livsmedelsverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida finns alltid senast uppdaterad information samt tips och råd till dig som företagare.

Från Folkhälsomyndigheten

  • Folkhälsomyndigheten poängterar att det inte får förekomma trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar, utan besökare ska kunna hålla avstånd till varandra.

  • Besökaren endast får äta och dricka sittandes vid ett bord eller ta med maten för avhämtning.

  • Stående servering vid barer inte är tillåtet.

Läs mer i den nya föreskriften om Allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du vet väl om att Folkhälsomyndigheten håller presskonferens varje dag kl. 14.00. Den kan du följa direkt, eller titta på i efterhand på Folkhälsomyndighetenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida. Där finns också aktuell information.

Skydda dig och andra på olika språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Protect yourself and others from spread of infection - different languageslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sidan granskades senast 2020-04-03