Kommundirektören har ordet

Jag vill börja med att tacka för allt det fina arbete som görs ute i vår organisation. Ni gör mig stolt!

Vi befinner oss i en historiskt utmanande tid där vår kapacitet dagligen ställs på prov. Nu är det viktigt att vi tillsammans fortsätter arbeta för att på bästa sätt möta krisen.

Vi vet inte hur situationen kommer att utvecklas, men vi måste göra allt som står i vår makt för att upprätthålla vår verksamhet. För att göra detta måste vi vara flexibla och förutseende. Vi behöver snabbt kunna förändra arbetssätt och kanske på sikt tillfälligt byta arbetsplats. Vi behöver alla hjälpa till!

Ni gör redan ett fantastiskt arbete och vi kommer att fixa detta galant, men vi kan bara göra det om vi gör det tillsammans. Alla måste fortsätta ta ansvar för helheten och för en positiv utveckling. Varje medarbetares erfarenhet, kompetens och engagemang bidrar till att skapa oss framförhållning som täcker in en stor vidd av olika scenarion.

Jag är medveten om att ovisshet kan vara en källa till oro. Vi uppdaterar därför löpande information för dig som medarbetare på www.alvkarleby.se/covid19 och för dig som chef på chefskanalen (via intranätet).
Det är mycket viktigt att du tar dig tid att hämta information där. Saknar du någon viktig information som krävs för att du ska kunna bedriva ditt arbete på ett bra sätt? Prata med din chef som skickar ditt önskemål vidare. Vi gör vårt bästa för att komplettera med det som behövs.

Allmän information om coronaviruset finns på www.alvkarleby.se/corona.

Håll dig också uppdaterad om utvecklingen i Sverige genom att lyssna direkt på våra myndigheter. På så vis får du både korrekt och aktuell information.

Varje dag klockan 14.00 har t.ex. Folkhälsmyndigheten en pressträff med Socialstyrelsen och MSB (ibland också tillsammans med andra myndigheter). Den kan du också se i efterhand på YouTubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på Folkhälsomyndighetens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tag hand om er och varandra och tänk gärna en extra gång på våra värdeord:
Mod, helhetssyn, respekt och vilja. De kommer att vara avgörande för vår förmåga att hantera den situation vi nu befinner oss i.

Tillsammans bidrar vi till Älvkarleby kommuns framgång och tar ansvar för oss själva, vårt arbete och för våra medborgares framtid.

Maria Wikström
kommundirektör