Hur är läget?

Staben stöttar och samordnar verksamheterna under coronapandemin. Arbetet pågår dagligen. Här kan du läsa om läget just nu.

Kommunstyrelsens stab aktiverades i början på mars och hade under den första månaden dagliga avstämningar. Från vecka 17 sker avstämningarna varje tisdag och torsdag kl 10. Då går vi igenom vad som är aktuellt i verksamheterna och vilka utmaningar vi ser på kort och lång sikt. Efter varje stabsmöte berättar vi om läget här.

Omsorgsförvaltningen

• planerar för personalbehov tre månader framåt och undersöker hur hemtjänsten kan avlastas, t ex via Frivilliga Resursgruppen (FRG)
  • har tagit fram en rutin för prioritering av skyddsmaterielanvändning
  • förbereder stabsarbete på Tallmon
  • planerar för sommarsemestrar och vikarierekrytering
  • samarbetar med Älvkarlebyhus om information angående våld i nära relation
  • har 14 % sjukfrånvaro

Utbildningsförvaltningen

• arbetar med en lista över samhällsviktiga yrkesgrupper
  • inventerar vilka medarbetare som är vårdutbildade
  • planerar för hur skolavslutningar kan ske
  • planerar för utbildning i basala hygienrutiner för vårdvikarier (Vuxenutbildningen)
  • har 8 % sjukfrånvaro

Samhällsbyggnadförvaltningen

• jobbar med nya kost- och städrutiner för att minska sårbarhet och smittorisk
  • sköter materialinventering för hela kommunen
  • fördelar och distribuerar materiel till verksamheterna
  • planerar för hur eventuell brist på sommaraktiviteter för barn och ungdomar kan lösas
  • har 3 % sjukfrånvaro

Kommunstyrelsens förvaltning

• samverkar med Region Uppsala om mobila provtagningsplatser
  • samarbetar med Frivilliga Resursgruppen (FRG) och ser en trend med återkommande kunder
  • sköter kommunikation internt och externt via huvudkanalen alvkarleby.se samt via intranätet, chefskanalen och Facebook.
  • har 0 % sjukfrånvaro

Materiel

De närmaste 1-4 dagarna har vi inget akut behov av materiel. På längre sikt behöver vi långärmade förkläden och engångsvisir.

Sidan granskades senast 2020-04-24