Kommundirektören har ordet

Sommarhälsning och information om sommarmoroten.

Jag vill tacka för ert fina arbete under våren. Det har varit en tuff och annorlunda tid som har tärt på allas våra krafter. Vi har levt i en osäker tid där vi fått anpassa oss fram och tillbaka när informationen från myndigheterna svängt. Jag tycker att alla har gjort ett kanonbra arbete!

Nu blickar vi fram emot en sommar där min förhoppning är att vi ska kunna vila och hämta krafter inför hösten. Vi håller tummarna för att det blir en ”normal” höst vi går till mötes, även om det i dagsläget är svårt att veta vad som är det nya normala. Jag hoppas att ni ska kunna hitta meningsfulla och avkopplande aktiviteter i närområdet, njuta av vädret och hämta energi. För min egen del ska jag försöka göra allt jag kan för att bryta vardagen och inte fastna i att städa besticklådorna hela semestern! Jag tror att det kommer vara ett vinnande koncept för att ladda batterierna inför ett nytt år.

Som ni säkert sett har vi som arbetsgivare tagit fram något som jag lite slarvigt brukar kalla för ”Sommarmorot”. Syftet har varit att vi vill försöka hitta medel för att skapa en positiv känsla under dessa ovissa tider där semesterplanering och kanske också den redan beviljade semestern inte blir riktigt så bra för medarbetarna som vi som arbetsgivare helst skulle ha önskat.
Här kan du läsa mer om sommarmoroten.

Tanken är att de verksamheter som inte kan få ihop sin semester, trots att chefen gjort allt den kan för att nyttja hela juni-aug, ska kunna erbjuda medarbetare att flytta 1-2 veckor av sin semester till hösten och då få en extra ersättning för detta. Det är verksamhetens behov som styr och förvaltningschef som får fatta beslut om detta. Som ni säkert förstår är den extra ersättningen i planeringsstadiet mest tillämpbar inom Omsorgsförvaltningen, där vi har störst påverkan av Covid-19 och också svårast att få ihop semestrarna. Ersättningen skulle eventuellt kunna vara aktuell i andra delar av organisationen också.

Vi har också kryddat redan befintliga villkor/ersättningar i de fall där vi som arbetsgivare måste planera om redan beviljad semester eller bryta en pågående semester. Vi ser, baserat på omständigheterna, en ökad risk för detta i år, och då vill vi att ni som medarbetare ska känna att vi försökt anstränga oss med en kompensation av något slag. Detta tror jag kommer kunna blir aktuellt inom alla förvaltningar.

Vi hoppas att vi kan ha en god dialog om semestern och få ihop den på ett, för alla parter, så bra sätt som möjligt!

Och som sagt, när ni är lediga, se till att njuta av vår vackra närmiljö!

Soliga majhälsningar från kommundirektören,

Sidan granskades senast 2020-05-12