Hur är läget vecka 48?

Kommunen är inte i stabsläge, men är redo att växla upp om det krävs. Här kan du läsa om läget just nu.

Läget är fortfarande relativt lugnt i kommunens verksamheter. Den senaste veckan har vi sett en minskning i antalet bekräftade fall av covid-19 i våra verksamheter, och vi jobbar hårt för att trenden ska fortsätta i rätt riktning.

Vi har i dagsläget bra tillgång på skyddsmaterial, men bevakar såklart läget löpande och anpassar oss efter alla krav, rekommendationer och riktlinjer som gäller. För att säkerställa tillgången på skyddsmaterial på längre sikt pågår inventering hos samtliga verksamheter som har behov av skyddsmaterial.

Sjukfrånvaron är fortsatt högre än normalt. Mest ansträngd är personalsituationen inom vård- och omsorgsverksamheten. Den höga sjukfrånvaron beror till störsa del på att alla medarbetare stannar hemma vid minsta symptom.

Från och med 24 november får max 8 personer samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Alla kommunens verksamheter har gjort anpassningar och satt in åtgärder för att följa detta.
Här kan du till exempel läsa om hur biblioteket har anpassat sin verksamhet.

Det finns i dagsläget inget behov av att gå upp i stabsläge. Vi följer utvecklingen noggrant och är redo att växla upp om läget kräver det.

Här kan du läsa mer om hur kommunen jobbar under en pandemi och andra störningar.

Vad vill du läsa om?

På den här sidan kan du ge förslag på ämnen, ställa frågor eller berätta hur din verksamhet har påverkats av pandeminlänk till annan webbplats.

Sidan granskades senast 2020-12-02