Distansarbete och digitala möten

Du som kan ska jobba hemifrån, och möten ska ske digitalt. Det gäller fortfarande, även om restriktionerna nu lättar successivt.

Regeringen har gett statliga myndigheter i uppdrag att se till att så många som möjligt arbetar hemifrån till den 15 september i år. Älvkarleby kommun följer den linjen tillsammans med övriga kommuner i länet.

Det är inte heller läge för fysiska möten ännu.
Om du blir kallad till ett fysiskt möte, försök styra om så att ni ses digitalt istället. I enstaka fall kan det vara avgörande att träffas fysiskt. Det är då mötesledarens ansvar att se till att mötet kan genomföras på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Träffas utomhus om möjligt, eller tänk på att boka en rymlig lokal med gott om plats och se till att deltagarna håller gott avstånd.

Sidan granskades senast 2021-06-07