Riktlinjer om hemarbete upphör

Den 29 september lättas många restriktioner som införts på grund av pandemin.

Det innebär bland annat att det allmänna rådet om att arbeta hemifrån upphör, och att det blir tillåtet att

• boka och delta i fysiska möten, utbildningar och konferenser
  • arrangera personalfester

Folkhälsomyndigheten förordar en successiv återgång till arbetsplatserna. Exakt vad det innebär kommer förstås att variera beroende på arbetsplats. Din närmaste chef ansvarar för att bedöma och planera hur det ska gå till där du jobbar. Prata med din chef om du har frågor.

Även i fortsättningen är det bra att variera mellan digitala och fysiska möten, beroende på vad som är mest lämpligt och effektivt utifrån mötets inriktning och geografiska plats.

Efter 29 september

De nya allmänna råden innebär att vuxna personer som ännu inte har vaccinerat sig även fortsättningsvis bör hålla avstånd till andra människor när det är möjligt. Det är särskilt viktigt i kontakten med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19.

Kontakta beredskapssamordnaren Michaela Swartling, stabschef@alvkarleby.se, om du har frågor om de allmänna råden.

Aktuell och bekräftad information om coronaviruset hos Krisinformation.se. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskades senast 2021-09-21