Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Anmälan om matförgiftning

Med hjälp av det här formuläret kan du anmäla misstanke om matförgiftning inom Älvkarleby kommun.

För att vi ska kunna hantera din anmälan så snabbt och effektivt som möjligt behöver vi utförliga svar på frågorna nedan.

Ange så utförligt som möjligt vad den misstänkta måltiden innehöll. Om ni är flera som blev sjuka är det bra om du kan precisera vad var och en åt t.ex.:
Sjuk person 1: Toast skagen, entrecote med bearnaise och pommes, tomat och böngroddar, fanta från automat, glass med chokladsås.
Sjuk person 2: Toast skagen, pizza med skinka och champinjoner, vitkålssallad, majs och böngroddar, vatten från tillbringare, rödvin, glass med chokladsås, kaffe.

Drack ni som insjuknade dryck från exempelvis dryckesautomat, öltapp?  * (obligatorisk)


Var det personer i ditt sällskap som inte insjuknade? * (obligatorisk)
Vilka symptom fick du? * (obligatorisk)

Har du blivit tvungen att uppsöka sjukvård? * (obligatorisk)Har du någon känd allergi eller överkänslighet mot livsmedel? * (obligatorisk)Har du varit utomlands den senaste veckan? * (obligatorisk)


Blev någon mer sjuk? Uppmana gärna dem att göra en egen anmälan! Om du känner till att fler personer i sällskapet blev sjuka får du gärna be dem att själva gå in och göra en egen anmälan.
Kontaktuppgifter
Hur kan vi komma i kontakt med dig? Om du vill vara anonym kan du välja att inte lämna några kontaktuppgifter nedan, men då kan vi inte återkomma till dig om vi har behov av ytterligare information. Chansen att vi ska kunna utreda din anmälan minskar då.
Övriga upplysningar

För att få spara och behandla uppgifter elektroniskt krävs enligt personuppgiftslagen ett godkännande från den som lämnar uppgifterna.
När du klickar på knappen skicka nedan så godkänner du att de uppgifter du lämnar samt din ip-adress sparas och behandlas elekroniskt.
Tänk på att de uppgifter du lämnar blir en allmän handling. Det innebär att vem som helst kan ta del av alla uppgifter du lämnat.
Sidan granskades senast 2023-08-16