Gå till innehåll

Beviljade bygglov ökar

Älvkarleby är en av de kommuner som beviljat flest bygglov för bostäder de senaste åren.

I december publicerade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) rapporten Öppna Jämförelser - Planläggning och tidsåtgånglänk till annan webbplats 2018. Den visar bland annat att Älvkarleby kommun är en av 90 kommuner - de flesta i storstadsregionerna - som beviljade flest bygglov för bostäder under perioden 2016-2017.

17 beviljade bygglov per 1000 invånare är en tydlig ökning jämfört med den förra rapporten där motsvarande siffra var 0,3. Och med ett par nya bostadsområden på gång ser trenden ut att kunna fortsätta. På Nybogård i Älvkarleby står några hus redan klara och flera är på gång. I Skutskär har hittills 9 tomter sålts i området Liljebacken.

Här hittar du alla lediga tomter som går att köpa via kommunen.

Sidan granskades senast 2019-01-08