Gå till innehåll

Vi håller rent

Under vecka 19 är Älvkarleby kommun med i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Du är väl också med?

Kampanjen riktar sig främst till barn och ungdomar, men alla är välkomna att delta. Syftet är både att göra sin närmiljö lite finare och att uppmärksamma och visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 personer runt om i Sverige!

Anmälan är öppen t o m 31 mars.

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial; sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. Materialet finns att hämta i kommunhuset från och med v 17. Vi uppdaterar med datum när vi fått exakt leveransbesked.

Övriga deltagare som företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräp-plockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop.

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper och glas, metall och plast, och lämna till återvinningsstationen på Myrhagssvängen 7 i Skutskär.

Har du frågor om Vi Håller Rent?
Vi svarar gärna på 026-830 00.

Sidan granskades senast 2019-03-13