Gå till innehåll

Eldningsförbud

På grund av hög brandrisk i skog och mark har Länsstyrelsen beslutat om eldningsförbud i hela Uppsala län. Förbudet gäller från och med kl 12 torsdagen den 11 juni.

Förbudet gäller eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Det gäller eldning och grillning med till exempel ved, kol, briketter, gräs, ris och grenar med mera. Anledningen till restriktionen är att det råder en hög brand- och spridningsrisk i skog och mark.

Länsstyrelsen har fattat beslutet i samråd med länets räddningstjänster och med stöd av prognosunderlag från SMHI.

Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för brandspridning är låg.

Mer information om eldningsförbudet hos Länsstyrelsen Uppsala länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan granskades senast 2020-06-11