Gå till innehåll

Någon väntar på en kontaktperson

Just nu väntar någon på att få en kontaktperson. Kanske kan just du hjälpa den personen till ett aktivt och självständigare liv?

Du blir ett personligt stöd som ger vägledning och nya perspektiv i vardagen. Ni kommer överens om när det passar att träffas och vad ni ska göra. Ofta blir uppdraget till nytta och glädje för båda parter!

En kontaktperson är trygg, engagerad och har vilja att bygga en varaktig relation. Du behöver ingen speciell utbildning men du ska ha fyllt 18 år. Om något blir svårt i ditt uppdrag får du stöd av familjehemssekreteraren. Du får ersättning månadsvis och kompensation för eventuella kostnader i samband med uppdraget.

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse?

Kontakta familjehemssekreterare Ann Vahlman på telefon 026-833 32 eller via e-post ann.vahlman@alvkarleby.se.

Du kan också fylla i formuläret så kontaktar vi dig. Ange den kontaktväg som är enklast att nå dig på.

Behandling av personuppgifter

Omsorgsnämnden är ansvarig för hanteringen av dina personuppgifter. Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att ringa 026-830 00 eller e-posta omsorgsnamnden@alvkarleby.se.

Vi samlar in dina personuppgifter för att kontakta dig och hantera din intresseanmälan. Den rättsliga grunden för att hantera personuppgifterna är dataskyddsförordningens artikel 6.1e (allmänt intresse). Därefter tar vi bort dem. Du kan begära att få uppgifterna raderade innan dess. Kontakta i så fall Barn och familj på telefon 026-830 00.

Du har även rätt att

• i vissa fall kräva att behandlingen av dina personuppgifter begränsas
  • när som helst göra invändningar mot behandlingen av personuppgifterna

Du kan även lämna klagomål om personuppgiftsbehandlingen till Data-inspektionen.

Det går också bra att kontakta kommunens dataskyddsombud på
telefon 026-830 00 och e-post dataskyddsombud@alvkarleby.se.

Sidan granskades senast 2020-07-07