Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Vad vill du veta?

Berätta för oss vad du vill läsa om i veckouppdateringen med anledning av coronaviruset.

Bild på flagga med kommunens logotyp

Varje fredag, med start vecka 47, presenterar vi uppdatering av läget i de kommunala verksamheterna. Vi vill samtidigt sätta ljus på olika frågor som engagerar dig som bor och verkar i kommunen samt berätta mer om hur coronaviruset har påverkat våra olika verksamheter.

Vad är viktigt för dig?


Hur är läget?

Läget är fortfarande relativt lugnt i kommunens verksamheter. Den senaste veckan har vi sett en minskning i antalet bekräftade fall av covid-19, och vi jobbar hårt för att trenden ska fortsätta i rätt riktning.

Vi har i dagsläget bra tillgång på skyddsmaterial, men bevakar såklart läget löpande och anpassar oss efter alla krav, rekommendationer och riktlinjer som gäller. För att säkerställa tillgången på skyddsmaterial på längre sikt pågår inventering hos samtliga verksamheter som har behov av skyddsmaterial.

Sjukfrånvaron är fortsatt högre än normalt. Mest ansträngd är personalsituationen inom vård- och omsorgsverksamheten. Den höga sjukfrånvaron beror till störsa del på att alla medarbetare stannar hemma vid minsta symptom.

Från och med 24 november får max 8 personer samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Alla kommunens verksamheter har gjort anpassningar och satt in åtgärder för att följa detta.
Här kan du till exempel läsa om hur biblioteket har anpassat sin verksamhet.

Det finns i dagsläget inget behov av att gå upp i stabsläge. Vi följer utvecklingen noggrant och är redo att växla upp om läget kräver det.

Här kan du läsa mer om hur kommunen jobbar under en pandemi och andra störningar.


Michaela Swartling
Beredskapssamordnare och stabschef

Har du frågor?

Välkommen att kontakta beredskapssamordnaren på 026-830 00, eller michaela.swartling@alvkarleby.se.

Sidan granskades senast 2020-11-27