Årets företagare

Grattis till årets företagare Björn Axelsson - Skutskärs trä. Grattis också till Narcisa Fijuljanin - Buffalo Steakhouse och hotell som är årets Älvkarlebyentreprenör

Foton på en man ansikte och en kvinnas ansikte

Varje år utses Årets företagare i Älvkarleby kommun. Under våren var det öppet för den som ville att nominera företagare. Därefter tog juryns arbete vid.

Fredagen den 20 maj tillkännagavs årets pristagare. Ett stort och varmt grattis till er!

Årets företagare - Björn Axelsson

I mer än 15 år har Björn drivit företaget och ständigt ökat omsättningen på framförallt spånbalar markant. Det är inte bara i Skutskär han är verksam. Under de senaste åren har Björn utökat och köpt flera fabriker för spånproduktion även i Norge. Lyhördheten och viljan att förstå kundernas behov ligger till grund för framgångarna.

Bakgrunden som säljare i livsmedelsbranschen har lärt Björn vikten av kontinuerliga kundbesök för att bygga och behålla goda kundrelationer. I kombination med stort fokus på kärnverksamheten med stadig ekonomi och långsiktighet i arbetet är det en framgångsfaktor.

Björns motto är : ”Alltid fokus på rätt saker”.

Årets Älvkarlebyentreprenör - Narcisa Fijlujanin

Narcisa lyssnar på kunderna och anpassar verksamheten. Att hon och restaurangen är omtyckt är tydligt då hon är nominerad för fjärde gången! Narcisa är en drivande entreprenör som tillsammans med maken vågar satsa och expandera i tuffa tider. Nu mer kan Skutskär stoltsera med ett nytt och fint hotell där passionen för gästen står i centrum.

Narcisa är en otroligt driven person som med mycket kärlek och glädje klarar av att driva en makalöst trevlig restaurang med vida omtalat god mat och satsa på hotellverksamhet! De 11 hotellrummen på övervåningen av restaurangen har inretts modernt och med en inbjudande atmosfär. Buffalo hotell är ett stort lyft för Skutskär och Älvkarleby kommun.

Joakim Lundberg och Linda Helzenius, Näringslivskontoret
Håkan Kingstedt, Monemus
Thomas Gunnarsson, Markax
Cecilia Aldvén, Aldvéns redovisning och Företagsgrupp Älvkarleby
Mattias Boström, Mattias Boström fotograf och Företagsgrupp Älvkarleby

Om Årets företagare och Älvkarlebyentreprenör

Årets Företagare är en person som är extra kreativ och företagsam och är en förebild och inspirationskälla för andra företagare. Det är just människan bakom företaget som ska lyftas fram. En person som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sin verksamhet och på så sätt bidra till tillväxt och utveckling i Älvkarleby kommun.

För små- och mindre företag kan det vara svårt att uppfylla alla kriterier som gäller för Årets Företagare, och därför har vi en kategori till. Den introducerades redan förra året som årets bubblare. Nu heter den Årets Älvkarlebyentreprenör.

Sidan granskades senast 2022-05-20