Vildsvinshelg 2022

25-27 november upprepar vi förra årets gemensamma vildsvinsjakt med grannkommuner och jaktförbund.

Bild på vildsvin

Vildsvinen minskar något i delar av Sverige men i våra trakter är de fortfarande många. Därför upprepar vi förra årets gemensamma jakthelg med Tierps och Östhammars kommuner och Jägareförbundet Uppsala län. I år ansluter även Jägarnas Riksförbund till samarbetet och vi uppmanar jägare att gå ut och skjuta vildsvin den 25-27 november.

Syftet är i första hand att minska vildsvinens framfart i tätorterna, och vi hoppas även att projektet ska leda till entreprenörskap och nya idéer om hantering och distribution av lokalt viltkött. Ett steg på vägen är att vi serverar köttet i skola och äldreomsorg. Måltidspersonalen får i år inspiration av bland andra Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021, vid ett seminarium om vildsvinet som mat.

Här finns mer att läsa om vildsvinshelgen 2022.

Sidan granskades senast 2022-11-01