Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Sauvera - Det lokala säkerhetsföretaget med stor omtanke.

Fr vä: Linda Helzenius och Daniel Pettersson

Sedan 1993 har Sauvera erbjudit säkerhetstjänster. Det var Daniel Petterssons pappa, Håkan Karlsson, som startade bolaget. Daniel kom med i företaget året efter och körde då ronderingar runt om i kommunen nattetid. Daniel berättar att hans pappa fick idén till att starta företaget efter den ödeläggande branden i Skutskärs ishall.

"Pappa var ordförande i Skutskärs Sportklubb när ishallen byggdes, och när den senare brann tyckte han att det var bedrövligt att det inte fanns någon här i krokarna som höll koll på vad som hände i samhället under nätterna" berättar Daniel.

Sedan 2007 är det Daniel som driver verksamheten helt och hållet. Idag är det 5 anställda och Daniel själv som erbjuder säkerhetstjänster av olika slag. Det mesta arbetet handlar om att vid flera tillfällen varje natt köra ronderingar samt att åka ut på larm.

Sauvera har en speciell syn på vad som kännetecknar en bra väktare. "Vi arbetar mjukt men bestämt" säger Daniel och tillägger att de under alla år aldrig har haft en anmälan om övervåld mot sig. "Det bästa en väktare kan göra är att förebygga brott" fortsätter han.

Genom många år av förebyggande arbete, bra samverkan med såväl Polisen som kommunen så är det idag mycket lugnare än vad det var för 10 år sedan. Framförallt vill Daniel lyfta fram polisen Mats Gehlin som genom tidigare projekt med ungdomar och nätverk haft stor påverkan till ett tryggare samhälle.

"Idag identifierar vi oroligheter på ett tidigt stadium och sätter in åtgärder mycket snabbt för att hindra bus och oroligheter" avslutar Daniel.

 

Sidan granskades senast 2023-02-14