Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Julhälsning

När man känner doften av glögg och pepparkakor lackar det mot jul och det är dags att försöka varva ner och umgås med nära och kära.

Tecknad tomte och ren

Så här i slutet av ett år, är det även dags för reflektion och att fundera. Något som vi tycker är särskilt intressant är att oavsett vilka vi pratar med, företagare, politiker, tjänstepersoner eller medborgare, finns alltid ett särskilt intresse för marknadsföring. Alla är stolta över platsen Älvkarleby kommun och vill se att vår potential ska resultera i utveckling. Vi har tagit fasta på detta!

Under 2019 har vi gjort en rad insatser. Vi har deltagit i Stockholm Business Arena för att marknadsföra kommunen som plats att etablera sig på, vi har deltagit i mässor som 60+ mässan för att attrahera fler besökare, vi blev medlemmar i Uppsalanätverket Relation för att sprida vad som finns i norra delen av länet. Vi har gjort mindre saker såsom uppdaterat skylten vid E4 efter att många önskade en ny bild och det ska komma upp solcellsbelysning på den inom kort. Vid Dragon Gate har vi satt upp turistkartor för att människor ska förstå vad som finns innanför E4:an.

Turistbroschyren har uppdaterats, men vi kommer att under 2020 helt att fokusera på den app och webbsida som heter ”Upplev Norduppland” för att arbeta mer digitalt och nå fler människor. Detta är något vi verkligen tror på!

Vi som bor och verkar här vet att det finns en stor potential, men andra måste veta att vi finns för att vi ska kunna förverkliga den. Inför 2020 är det viktigt att vi håller i det här arbetet och tänker att vi alla är ambassadörer i ett sådant arbete. Detta tillsammans med att fortsätta förbättra företagsklimatet kommer att bli de viktigaste frågorna. Vi vill alltid ha förslag på saker vi kan göra bättre tillsammans så tveka inte att ta en kontakt med näringslivskontoret. I år fick kommunen också en ny kommundirektör som direkt kom med bra inspel. Under 2020 kommer vi, att på hennes förslag ha en företagardag, där vi tar ett helt gäng med politiker och tjänstepersoner för att besöka olika företag. Detta har prövats i andra kommuner där det lett till bra dialog och är mycket uppskattat.

Avslutningsvis, vi fick en tidig julklapp i år när företagarföreningen Företagsgrupp Älvkarleby återuppstod och har redan 10 % av de verksamma bolagen i kommunen som medlemmar. Tveka inte, gå med du också – denna förening kommer att kunna göra skillnad!

Det nya året 2020 startar vi med en företagarfrukost på Tallmon, vårt nya vård- och omsorgsboende. Vi ses den 28 januari, en tisdag för omväxlings skull. Inbjudan och program kommer precis som vanligt i nästa nyhetsbrev.

Med de orden vill vi på Näringslivskontoret önska dig en
fröjdefull jul och ett gott nytt år!

Sidan granskades senast 2020-08-20