Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Folkets hus Gym & Fitness - gymmet där hjärtat slår för ökad folkhälsa.

Bild på tre personer som visar med armarna hur starka de är

Äntligen är vi igång med företagsbesöken igen! I alla restriktioner och med social distansering har vi hittat "det nya normala".

Daniel Hallgren tar emot oss på gymmet han startade i Folkets hus i mitten på januari 2019. I entrén möts vi av lugn loungemusik och en mängd träningsskor fint uppställda i skohyllorna. Daniel berättar att många av gymmets medlemmar lämnar sina träningsskor kvar efter träningen.

Här testar han sig fram i dialog med gymmets medlemmar, aldrig rädd för att prova på ny utrustning eller testa nya aktiviteter. Som exempel kan nämnas att det snart i den rymliga entrén kommer en klättervägg med olika svårighetsgrader.

"Här ska man kunna tävla mot sig och själv och andra genom klättra leden på tid" säger Daniel och fortsätter: " Det är också en bra åskådarplats här vid trappavsatsen".

På Folkets hus Gym & Fitness finns både ett välutrustat gym och gruppträningspass. Just nu är det Tabata utomhus som gäller för den som vill gå på ledda pass. Inom kort kommer också en mamma/barngrupp att starta.

Samarbetet med andra aktörer och företagare säger Daniel är både jätteroligt och en förutsättning för att kunna erbjuda så många olika delar i verksamheten.

Förutom att driva Folkets hus Gym & Fitness äger Daniel också fastigheten Folkets hus, och den intilliggande verksamheten som säljer och hyr ut trampbåtar och trampkajaker. Han är en engagerad man med många järn i elden! (Nämnde vi att Daniel också är deltidsbrandman?)

Sidan granskades senast 2023-02-14