Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Explain AB - Soloprenör med digital affärsmodell

Jill och Linda har ett intressant samtal

Jill Nyqvist bytte karriären som vice förbundsdirektör och utvecklingschef på Gästrike Återvinnare till att starta eget.

"När jag insåg att det var outlook som styrde mig och min vardag började jag fundera på hur jag ville ha det i livet egentligen. Jag insåg snart att jag inte letade efter ett nytt jobb, för jag hade ju redan världens bästa jobb. Jag letade efter en ny livsstil" säger Jill när hon berättar om sitt beslut att starta eget.

I början av 2018 var hon tjänstledig några dagar i veckan för att starta upp sitt företag, och från mars samma år gick hon helt och hållet över till sin egen verksamhet i företaget Explain AB.

Idag har företaget tre olika verksamhetsområden. Det ena är konsultuppdrag inom framförallt projektledning.

Det andra området är en onlineplattform som heter "Funka med ADHD". Tillsammans med vännen och kollegan Ulrica Gill driver hon en medlemstjänst med poddcast, filmer, kursplattform och community som riktar sig till föräldrar med barn med ADHD. Funka med ADHD startade i januari 2019 och bara podden har idag över 100 000 lyssningar!

Det tredje området i Explain AB kallar Jill för Soloprenör. Hon hjälper soloföretagare online att skapa sin egen medlemstjänst och utveckla företaget lönsamt. Hon gör ytterligare en podd - Soloprenörpodden där hon delar med sig av olika tips och råd inom medlemstjänster online.

Jill brinner för den personliga utvecklingen för att bättre klara vardagen med föräldraskap, coaching, ledarskap och allt däremellan. Det är också det som är drivkraften i Explain.

Sidan granskades senast 2023-02-14