Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Johanna Lenkey - Upplandspigan som städar på renaste allvar

Två personer står framför en grön buske.Båda är glada.

Att Johanna Lenkey älskar sitt jobb märker vi genast när vi träffar detta sprudlande och glada energiknippe för ett företagsbesök.

"Även om jag jobbar jättemycket så har jag också en otrolig frihet när jag driver mitt eget företag" säger Johanna och ler.

Upplandspigan och Johanna har en lång historia tillsammans. Den staratade redan i mitten på 1990-talet då Johanna var anställd hos Ann-Britt Andersson som då drev företaget. När Ann-Britt blev sjuk erbjöd hon Johanna att ta över och driva företaget vidare, och sedan årskiftet 2006-2007 är det Johanna som är Upplandspigan. Den 25 januari nästa år firar Johanna 15 årsjubileum som företagsledare.

Upplandspigan har ett högt förtroende hos sina kunder. Många har anlitat dem i flera års tid för framförallt hemstäd.

"Våra kunder vill ha oss kvar. De märker av att vi gör det där lilla extra som att fluffa till kuddar och plädar i soffan, eller att vi kan plocka in disk i maskinen. Våra kunder ska verkligen känna att de kommer hem till ett nystädat och väldoftande hem" berättar Johanna och fortsätter "det är viktigt att kunden känner förtroende för oss då de släpper in oss i sitt hem. Det händer faktiskt lite och då och då att en kund hör av sig för att fråga om vi sett ett skärp eller något annat de inte hittar - och oftast kan vi berätta vart det är!"

Det har inte alltid varit så glatt och muntert som det är idag för Johanna. För ungefär sju år sedan blev ekvationen att driva företaget med flera anställda och livet som småbarnsförälder helt enkelt för mycket och utmattningsdepressionen var ett faktum. "Tack vare en fantastisk coach som lärde mig att välja bort allt som fick mig att må dåligt och istället fokusera på att hitta glädjen i livet fick jag verktygen för att ta mig igenom en riktigt tuff period" säger Johanna och delar gärna med sig av några enkla tips:

  • Börja träna! Endorfiner från fysisk aktivitet är rena mirakelmedicinen.
  • Välj ut tre bra saker som hänt idag -varje dag.
  • Le! Genom att gå runt och le producerar kroppen endrofiner - och vem vet, kanske får du ett leende tillbaka.

När Johanna började må bättre så var hon själv i företaget ett tag för att hitta balans i vardagen, men insåg ganska snart att hon behövde ansälla en till Upplandspiga och blev rekommenderad att kontakta Sofia "Fia" Andersson. Det klickade och sedan den dagen är de två ett starkt team som jobbar bra tillsammans.

Sidan granskades senast 2023-02-14