Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

SoActive - Personlig träning och hemservice

Johanna och Martin står längst upp i en trappa utomhus.

I mitten på mars i år, i ett mycket ovanligt läge då coronakrisen eskalerade, startade Johanna Sognestrand sin verksamhet SoActive.
"Jag hade redan kommit så långt i förberedelserna och allt var klart, så det var bara att köra på" säger Johanna.

Från och till under flera år har hon funderat över vad hon vill göra i livet. Senast var i juni 2019 då tankarna på att starta eget väcktes på riktigt.

"Jag kanske gjorde lite tvärtemot många andra. Jag kände att jag ville starta eget och sen började jag fundera på vad egentligen jag skulle göra" säger Johanna och fortsätter att berätta att bitarna föll på plats efter kontakt med en livscoach som kom med förslag och fick Johanna att se möjligheter istället för hinder. "Det var genom livcoachen som jag insåg att jag kan ha flera grenar i min verksamhet och jag bestämde mig för att satsa på personlig träning och hemservice".

Idag kan du anlita Johanna som personlig tränare, eller haka på vid något av de härligt svettiga gruppträningspassen SomaMove och Tabata som hon håller i. Du kan också unna dig själv en skön och avslappnande friskvårdsmassage. Hemservicen riktar hon framförallt till den äldre generationen där hon erbjuder hjälp med hushållsnära tjänster.

Lokala samarbeten och nätverk är Johannas styrka. Hon hyr in sig i lokalerna hos bland annat Folkets hus Gym & Fitness och Älvkarleby Sjukgymnastik och bidrar samtidigt till ett utökat utbud för såväl befintliga som nya kunder.

Vi träffade Johanna en solig fredag i september och hon tog med oss på Laxörundan. Den sträcker sig längs Fiskestigen och upp längs Laxön och mäter en sträcka på ca 1,8 km. Längs med Laxörundan har Johanna satt upp åtta olika stationer med styrkeövningar där du kan stanna till och utmana dig själv lite extra. På bilden ovan har Johanna och Martin just avslutat fyra övningar uppför trappan.

Stolparna med övningar sitter uppe under sommarhalvåret (april-oktober) så skynda dig ut och testa innan de går i ide!

Sidan granskades senast 2023-02-14