Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Antar du Decemberutmaningen?

Promenera, jogga, cykla eller dansa fuldans framför tv:n.
Det viktiga är inte vad du gör utan att du gör något!

Bilden visar en kvinna i startposition för att springa på en löparbana. Bilden är kantad av julgranskulor och grankvistar.

Decemberutmaningen är en aktivitetsutmaning där målet är att röra sig i minst 30 minuter åt gången, fyra gånger i veckan.

Tillsammans utmanar vi oss själva och varandra att träna och röra på oss för att bli hälsosammare, piggare, friskare och gladare. Glöggen och pepparkakorna smakar bättre än någonsin efter en genomförd aktivitet i Decemberutmaningen.

Som extra motivation lottar vi varje vecka ut en belöning bland alla som klarat veckan. Belöningarna sponsras av Företagsgrupp Älvkarleby.

Kom igen! Utmana dig själv, kollegorna och samarbetspartners som är verksamma i Älvkarleby kommun. Tillsammans skapar vi en extra energiboost i decembermörkret.

Har du som företagare ett erbjudande eller tips till Decemberutmaningens deltagare? Skicka det till naringsliv@alvkarleby.se så skickar vi ut det i peppmejl.

Decemberutmaningen är ett samarbete mellan Företagsgrupp Älvkarleby och Näringslivskontoret.

Anmälan

Decemberutmaningen pågår under perioden 30 november - 27 december.
Anmäl ditt deltagande i formuläret nedan.

Du kan endast anmäla en person åt gången. Anmäler du flera personer måste du göra en ny anmälan för varje person.

Ok, hur funkar det?

Decemberutmaningen pågår under perioden 30 november - 27 december.

Du behöver en aktivitets- eller träningsapp i din telefon där du registrerar dina aktiviteter. Har du ingen sådan app till din telefon ännu finns flera gratisappar att ladda ner. Några exempel är: Runkeeper, Strava, Endomondo (finns där appar finns).

  • Vid varje aktivitet startar du din aktivitetsapp. Vid avslutad aktivitet sparar du aktiviteten. Ta sedan en skärmdump (fota av din skärm) och skicka ett mejl med bilden till naringsliv@alvkarleby.se

  • Veckans aktiviteter måste skickas in senast söndag den aktuella veckan för att räknas in i utmaningen. På måndagar börjar en ny vecka, och du har fyra nya aktiviteter att genomföra. Klarar du alla veckans aktiviteter är du med i utlottningen av veckans belöning som sponsras av Företagsgrupp Älvkarleby.
  • Genomför du hela utmaningen deltar du i utlottningen av det stora priset, Totalvinnare av Decemberutmaningen, även det sponsras av Företagsgrupp Älvkarleby.

  • Glömde du sätta igång appen vid din aktivitet?
    Lugn, de allra flesta aktivitetsappar har en funktion så du kan registrera din aktivitet manuellt. Allt går att lösa!

  • Efter varje vecka skickas ett peppande mejl ut till dig och alla andra som deltar där vi också sammanställer hur många aktiveteter som genomförts och vem som flåsat hem veckans pris!

  • Om du av någon anledning inte genomförde alla pass den aktuella veckan så deppa inte ihop. Kom igen nästa vecka istället! Kanske är det du som tar hem den veckans belöning.

Hur värderas aktivitet och träning?

All träning värderas lika, oavsett aktivitetstyp. Du kan promenera, springa, rida, cykla eller koppla upp dig på ett digitalt träningspass. Det viktiga är att du utför och registrerar pulshöjande aktiviteter fyra gånger i veckan, i minst 30 minuter åt gången.

Oavsett om du genomför ett marathonlopp, låter svetten lacka på en motionscykel eller en tar en 30 minuters rask promenad med hunden så värderas aktiviteterna lika.

Tanken är att alla tävlande ska kunna delta på lika villkor.

Behandling av personuppgifter

Ansvarig för behandlingen av personuppgifterna är Kommunstyrelsen, kommun@alvkarleby.se, 026-830 00 (växel).

Vi samlar in uppgifterna för att kunna handlägga ärendet. Den rättsliga grunden är Dataskyddsförordning (EU) 2016/679 artikel 6.1 e (allmänt intresse). Uppgifterna behandlas i enlighet med bestämmelserna i gällande dataskyddslagstiftning, och personuppgifterna kommer att gallras bort 3 månader efter avslutat evenemang.

I kommunens interna hantering kommer dina personuppgifter att vara tillgängliga för dem av kommunens personal som behöver tillgång till uppgifterna i sitt arbete. Det kan även förekomma att leverantörer och företag som kommunen anlitat för t.ex. teknisk drift och support av digital information kan behöva ha en viss hantering av uppgifterna. Uppgifterna blir också allmänna handlingar i kommunen, och kan därför komma att lämnas ut till andra personer på begäran, enligt den s.k. offentlighetsprincipen, om de inte omfattas av sekretess.

Frågor om personuppgiftsbehandlingen
Har du ytterligare frågor om hur Älvkarleby kommun hanterar dina personuppgifter är du välkommen att höra av dig till dataskyddsombudet, dataskyddsombud@alvkarleby.se.

Du kan begära tillgång till och rättelse av dina personuppgifter. Du har rätt att i vissa fall kräva att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Du har rätt att när som helst göra invändningar mot behandlingen av personuppgifterna.

Du har rätt att lämna klagomål om personuppgiftsbehandlingen till Datainspektionen. Kommunstyrelsen kan lämna ut personuppgifter i samband med evenemanget.

Sidan granskades senast 2020-11-24