Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Joakim Lundberg är ny Näringslivs- och utvecklingschef

Joakim tillträder tjänsten som Näringslivs- och utvecklingschef i början av mars 2021, men redan nu bjuder vi på en kort presentation.

Foto på Joakim Lundberg

Från Oxelösund via Stockholm, Sälen och Falun är det nu Valbo som är hemma för 51-åriga Joakim och hans familj.

Hans yrkeserfarenheter sträcker sig från såväl fritidsgård och projekt för ungdomar i Falun, till evenemangsansvarig på näringslivsenheten i Gävle kommun där han ansvarade för utvecklingen av Gavlehovsområdet. Dessa erfarenheter ledde honom till att bli evenemangschef för Göransson arena i Sandviken och nu vidare till Näringslivs- och utvecklingschef här hos oss i Älvkarleby kommun.

Parallellt med sina olika huvuduppdrag har Joakim under många år haft sidouppdrag som egenföretagare med fokus på säkerhet och större evenemang.

Så här säger Joakim själv om sin nya roll. "Näringslivsfrågor har alltid legat mig varmt om hjärtat. Från min tid på Gävle kommun har jag fått med mig mycket erfarenhet och insyn i många av de kommunala processerna. Tillsammans med min erfarenhet som egenföretagare och företagsutvecklare i evenemangsbranschen har jag sett bägge sidorna av näringslivsutveckling och dess styrkor och utmaningar. Jag ser med spänning fram emot att börja i Älvkarleby och lära mig mer om näringslivet i kommunen, jag tycker att Älvkarleby är lite av en dold pärla."

Joakim ser fram emot att lära känna och att lyssna in det lokala näringslivet och arbeta för att underlätta i de kommunala processerna, tex upphandlingar. Han vill också arbeta för ett ökat nyföretagande, och att hitta nya branscher och företag som utvecklar Älvkarleby.

 

Sidan granskades senast 2023-02-14