Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Affärsutvecklingscheckar

Behöver ditt företag digitalisera processer, ta steget mot eller växa på en internationell marknad? Då ska du söka affärsutvecklingscheckar!

Bild på hoprullade sedlar som planterats i jorden för att växa.

Uppsala län har fått nya affärsutvecklingscheckar från Tillväxtverket och EU för att stötta företagare! Drygt sex miljoner kronor ska delas ut under två år.

Nytt för i år är också affärsutvecklingscheckar för företag som vill ta klivet mot en grön omställning och arbeta mer hållbart.

Kriterierna för att söka är att företaget har en omsättning på 1-150 miljoner kronor och 2-100 anställda, ej gjort någon utdelning.

Det kan handla om att börja med att ta fram en digital strategi, genomföra en digital transformation, undersöka möjligheterna för internationalisering på nya marknader, genomföra hållbarhetsutbildning för personalen, utveckling för utsläppsminskning, innovativa lösningar för ekosystem m m.

Du kan söka affärsutvecklingscheckar i storleksordningen 25 000 kr – 250 000 kr. Ditt företag finansierar 25-50 % själv beroende på storlek på projekt.

Ansökningar skickas in till Almi senast den 24 augusti.

Läs mer om affärsutvecklingscheckar och ansökan på Almi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inspiration och goda exempel på tidigare sökta affärsutvecklingscheckar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan granskades senast 2021-07-06