Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Från serveringen på Älvkarlen till att driva eget företag inom hållbar turismutveckling. Hela hennes yrkesverksamma liv har handlat om Älvkarleby. Nu blir hon snart en äkta Älvkarlebybo själv!

Bild på Josefin Näsström till vänster och Linda Helzenius till höger

Josefin Näsström är för många inom besöksnäringen ett bekant ansikte. Älvkarleby är henne mycket kärt, och till hösten tar hon med sig företaget Iperiferi och flyttar till en nybyggd villa på Falludden i Älvkarleö.

Josefins företag, Iperiferi, fokuserar på affärsutveckling och digitalisering inom besöksnäringen. Hon är anlitad i många projekt och har både andra företagare, kommuner, föreningar och stiftelser som kunder. Som exempel berättar Josefin att hon hjälper sina kunder att skapa en hemsida som de sedan själva klarar av att ta hand om.

Ett annat område som ligger Josefin varmt om hjärtat är bröllop och fest. Tillsammans med Susanna Rudling har hon genom året drivit flera projekt och nätverk med andra aktörer som genererat många bröllop och härliga fester med många gästnätter i Älvkarleby kommun. Vi träffade Josefin vid Officersmässen på Laxön. En festlokal som hon tog över i mars förra året och hyr ut till festliga tillfällen. "Tidpunkten var kanske inte den bästa, men när möjligheten kom så tog jag den" säger Josefin om att ta över lokalen precis i början av pandemin. "Bokningarna har nu äntligen börjat trilla in och framtiden ser ljusare ut" fortsätter hon.

Officersmässen erbjuder många möjligheter och Josefin samarbetar gärna med andra företagare och aktörer för att hitta ännu fler möjligheter för vad den anrika lokalen kan användas till.

Sidan granskades senast 2023-02-14