Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Starta eget?

Drömmer du om att att starta eget företag? Just nu kan du anmäla dig till en kostnadsfri digital utbildning och lära dig mer!

Bild på en dator och en del av en person som arbetar vid datorn

Starta eget-utbildning

En sex veckors kostnadsfri digital utbildning för dig som funderar på att starta eget företag. Kursstart 12 oktober kl. 18:00-21:00

Datum: Tisdagar 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11 och 16/11.

Tid: Kl. 18.00-21.00

Plats: Digitalt online

Anmälan

Det finns 19 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 6 oktober klockan 23.59.

Kön - välj ett alternativ * (obligatorisk)
Kön - välj ett alternativÅlder - välj ett alternativ * (obligatorisk)
Ålder - välj ett alternativ

Om utbildningen

Folkuniversitetets Starta eget-utbildning, finansierad av Region Gävleborg, är en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din affärsidé och verksamhetsutveckling. Du som blivande entreprenör och företagare vägleds i grupp och individuellt genom de olika stegen i Lean Business Canvas-modellen, kompletterat med stegen fundera och starta i verksamt.se. Kursledare är Ann-Christin Käll från Folkuniversitetet.

  • Utbildningstillfällen, 6 x 3 timmar (1 utbildningstillfälle/vecka)
  • Eget arbete i webbplattformen verksamt.se
  • Eget arbete med Lean Business Canvas med professionell individuell rådgivning.

Lean Business Canvas är en metodik för affärsutveckling som bygger på modern forskning inom entreprenörskap. Under utbildningen arbetar ni i det digitala verktyget Entreprenerdy.

Du kommer även att introduceras till verksamt.se, som är berörda myndigheters webbplattform för eget företagande, och därmed ett viktigt verktyg för dig att bekanta dig med.

Kursinnehåll:

1. Syfte: Motivation, värdegrund, att vara företagare samt hållbart företagande.
2. Resurser: Olika typer av resurser samt startbudget.
3. Affärsidé: Att skapa och testa en hållbar affärsidé samt välja företagsform.
4. Affärsmodell: Hållbar affärsmodell, marknadsplanering och affärsplan.
5. Mål/uppgifter/prognos: Olika typer av mål samt ekonomi och ekonomistyrning.
6. Regelverk/avslut: Skatter, skyldigheter samt stödfunktioner och affärsnätverk.​

OBS! Anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast 2 dagar innan utbildningen startar, i annat fall kan en avgift komma att tas ut.

Kursen ges i samarbete med Region Gävleborg och Folkuniverisitetet. Den sker på distans och är helt digital, så du måste ha tillgång till egen dator och en stabil internetuppkoppling. Kursen är kostnadsfri för dig som är boende i Älvkarleby kommun. När du anmäler dig kommer dina uppgifter att delas till Region Gävleborg och Folkuniversitetet.

Kontakt:

Linda Helzenius
Näringslivskontoret Älvkarleby kommun

Tel: 026-831 58
linda.helzenius@alvkarleby.se

Behandling av personuppgifter

Ansvarig för behandlingen av personuppgifterna är Kommunstyrelsen, kommun@alvkarleby.se, 026-830 00 (växel).

Vi samlar in uppgifterna för att kunna handlägga ärendet. Den rättsliga grunden är Dataskyddsförordning (EU) 2016/679 artikel 6.1 e (allmänt intresse). Uppgifterna behandlas i enlighet med bestämmelserna i gällande dataskyddslagstiftning, och personuppgifterna kommer att gallras bort 3 månader efter avslutat evenemang.

I kommunens interna hantering kommer dina personuppgifter att vara tillgängliga för dem av kommunens personal som behöver tillgång till uppgifterna i sitt arbete. Det kan även förekomma att leverantörer och företag som kommunen anlitat för t.ex. förtäring, teknisk drift och support av digital information kan behöva ha en viss hantering av uppgifterna. Uppgifterna blir också allmänna handlingar i kommunen, och kan därför komma att lämnas ut till andra personer på begäran, enligt den s.k. offentlighetsprincipen, om de inte omfattas av sekretess.

Frågor om personuppgiftsbehandlingen

Har du ytterligare frågor om hur Älvkarleby kommun hanterar dina personuppgifter är du välkommen att höra av dig till dataskyddsombudet, dataskyddsombud@alvkarleby.se.

Du kan begära tillgång till och rättelse av dina personuppgifter. Du har rätt att i vissa fall kräva att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Du har rätt att när som helst göra invändningar mot behandlingen av personuppgifterna.

Du har rätt att lämna klagomål om personuppgiftsbehandlingen till Datainspektionen. Kommunstyrelsen kan lämna ut personuppgifter i samband med evenemanget.

Sidan granskades senast 2021-08-25