Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Ny lokal och ny marknad

Lilla vita, inredningsbutiken i centrala Skutskär, blir Lilla vitas blommor. Anette Larsen tar över lokalen efter Skytts blommor och kombinerar inredning med färgsprakande blommor.

Tre kvinnor står bland blommor framför ett butiksfönster. Kvinnan i mitten håller en en låda med rosa cyklamen framför sig.

Från vänster: Sophia Wedmark, Anette Larsen och Saga Metsola

Det finns en tid för allt och när tiden var kommen för Skytts blommor att dra sig tillbaka och njuta av pensionärslivet fångade Anette Larsen möjligheten att ta över lokalen. Butiken byter nu namn till Lilla vitas blommor – och visst blomstrar det fortfarande på hörnet av Centralgatan Tebogatan i Skutskär.

Till sin hjälp har hon Saga Metsola och Sophia Wedmark, båda florsister till yrket. Det är Saga, en 20 årig frisk fläkt från Tierp, som är ansvarig för blomavdelningen. "Här ska det alltid finnas färdiga buketter för kunden att bara kika in och köpa, eller inspireras av" säger hon och lägger till " jag älskar färgprakt och livfulla buketter".

Sophia som nyligen blivit Skutskärsbo har tidigare drivit egna blomsterbutiker i såväl Kiruna som i Dalarna berättar hur olika trenderna kan vara på olika ställen i landet. I Kiruna var det mycket fokus på det vilda det skulle fångas upp i buketterna. I Dalarna kom kunderna in och ville ha kurbitsblommor, tänk en blomsteräng med mycket färger, stora blommor som krysantemum blandas med små knoppiga blommor. "Det ska bli jättespännande att se vad som trendar här i Skutskär" säger Sophia.

Inredningen ansvarar Anette själv för och berättar att det fortfarande är en hel del varor av det slaget som är kvar att packa upp från den tidigare butiken. "Men hyllan med Ernst-prylar är framme"säger hon och ler.

Lilla vitas blommor är anslutna till Interflora och från och med 1 september finns de online där.


Sidan granskades senast 2023-02-14