Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Reverea – företaget som arbetar fokuserat med missbruks- och beroendeproblematik på såväl individnivå som på arbetsgivarnivå.

Bild på två män som står utomhus på en gräsmatta

Med många års erfarenhet som beroendebehandlare och utbildare i både offentlig och privat verksamhet startade Lars Öhman 2019 sitt nuvarande företag Reverea. Det är en helhetslösning för öppenvård som täcker in allt från utbildningar till behandling och stöd. Lars arbetar främst med kognitiv beteendeterapi (KBT) som metod och en flexibel och individanpassad behandling.

Idag jobbar han både som beroendebehandlare med klienter och som lärare på yrkesutbildningen för socialpedagoger vid Stensunds Folkhögskola. Han håller också uppskattade föreläsningar för arbetsgivare om alkohol- och drogberoende.

”Bland de svåraste samtal du som företagsledare och chef, framförallt i ett mindre företag, kan ställas inför är när det visar sig att en medarbetare har ett alkohol- eller drogmissbruk. Som arbetsgivare har du ett visst rehabiliteringsansvar och där kan jag både hjälpa till med coaching till arbetsgivaren innan det där första tuffa samtalet och sedan arbeta med och stötta individen genom rehabiliteringen” berättar Lars.

Att djur har en positiv inverkan på människors välmående är inget nytt. Lars har ofta med sig sin treåriga schäfertik Bumsi när han träffar klienter. ”Hennes närvaro ger både ett lugn och glädje hos klienten. Att klappa henne utsöndrar oxytocin – vårt lugn och ro hormon” säger Lars.

Den stora drömmen och nästa mål som han siktar på är att starta ett stödboende för klienter att komma vidare efter sin behandling. Det i kombination med ett hunddagis där personer som behöver lite extra stöd och sysselsättning får en meningsfull uppgift. ”Just nu letar jag efter en lämplig fastighet och samarbetspartners” avslutar Lars.

Spana in reverea.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ta reda på mer.

Sidan granskades senast 2023-02-14