Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Golfrestaurangen Älvan i ny regi

Pinnen & Kattis Alltjänst - familjeföretaget som expanderar med ännu en restaurang.

Bild på en familj. Föräldrarna i mitten och sönerna på var sida.

Familjen Gustafsson. Från vänster: Emil, Katarina, Daniel och Pontus

I april 2020 öppnade de dörrarna till restaurang Kungsådran på Laxön. I april 2022 öppnar de upp golfrestaurangen Älvan för säsongen.

Pinnen & Kattis Alltjänst startade 2015. Under fyra år drev de Älvkarleby fiskecamping och ganska snart växte även byggverksamheten fram. Idag är det ett riktigt familjeföretag där mamma Katarina (Kattis) och yngsta sonen Emil har fokus på restaurangverksamheten medan pappa Daniel (Pinnen) och den äldre sonen Pontus snickrar och bygger. Bokföringen är det mormor Britt som har stenkoll på. Morfar Anders hjälper också till när det behövs, främst i disken.

"När golfklubben frågade om vi var intresserade så kändes det helt rätt och jätteroligt. Vi har haft tankar på att göra något mer, men det har inte riktigt varit läge förrän nu. Golfrestaurangen är öppen under golfsäsongen, och det passar oss väldigt bra" säger Katarina.

Det är Emil som kommer att driva golfrestaurangen. Han är själv en inbiten golfare och ser mycket fram emot samarbetet med golfklubben och att anpassa verksamheten till de tävlingar och andra events som hålls på klubben. "Jag gör allt förutom att laga mat. Leverantörskontakter, marknadsföring, servering, kallskänka och diskare är några av alla arbetsuppgifter" säger Emil och ler. "På sikt ska jag också lära mig mer om bokföring" tillägger han.


 

 

 

 

 

 

Sidan granskades senast 2023-02-14