Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Med öga för detaljer och passion för att ge gästerna det lilla extra har Narcisca och Esad Fijuljanin byggt ett litet hotell i Skutskär.

Foto på en kvinna och en man som står framför en stor tavla med motiv av ett ansikte med gulddetaljer på

Narcisa och Esad Fijuljanin

Det har väl inte undgått någon som passerat på väg 76 genom Skutskär att det byggs och renoveras på Buffalo Steakhouse. Ett nytt hotell har växt fram i den tidigare helt oinredda och oisolerade övervången på fastigheten.

Esad som äger fastigheten har stått för de arkitektiska idéerna medan Narcisa som driver restaurangen Buffalo Steakhouse har stått för inredning och dekorationer. Det är också Narcisa som ska driva hotellet.

Paret bor i Sandviken, men lägger nästan all sin vakna tid i verksamheterna i Skutskär. Den resan startade 2016 då Narcisa tog över restaurangen som då hette Tre små rum. De tidigare restarauratörerna är sedan länge goda vänner med Narcisa och Esad och det var på den vägen de fick upp ögonen för Skutskär.

Året efter, 2017, köpte Esad hela fastigheten och har sedan dess lagt ner såväl tid som pengar på att rusta i etapper. Nytt värmesystem, nytt vatten- och avlopp och så nu hotelldelen. Esad älskar att jobba och har alltid tusen järn i elden. När han inte står i köket i restaurangen och steker kött så funderar han på nästa steg för fastigheten i Skutskär och andra projekt. "Till våren satsar vi på några utomhusjacuzzis till hotellrummen med balkong" berättar han. Hans pappa sa till honom när han var yngre "Esad, låt inte livet jaga dig. Det är du som ska jaga livet". Ett måtto som som betyder att man ska leva livet fullt ut och följa sina drömmar. Något som Esad verkligen har tagit fasta på.

För Narcisa kommer värdskapet och att vara servecminded naturligt. Hon älskar att träffa människor och drivs av att ge sina kunder en härlig upplevelse. Hon lyssnar på dem och anpassar verksamheten. Det är ingen slump att hon i år för trede året i rad nominerades till den fina utmärkelsen Årets företagare.

När Buffalo hotell slår upp portarna den 17 december har de redan inbokade gäster. "Våra första gäster är ett par som brukar besöka restaurangen. De bor i närheten, men när de hörde att vi snart öppnar hotellet så bokade de in sig för en middag med övernattning direkt" berättar Narcisa.

Det är med glittrande ögon Narcisa berättar om hur hon gått loss på inredning och dekorationer på hotellet som skiljer sig ordenligt från den vilda västerninspirerade restaurangen en våning ner. Hotellets 11 dubbelrum i olika storlekar är alla sobert inredda med stora härliga sängar, fluffiga kuddar och helkaklade toaletter med dusch.

Än så länge har de ingen egen hemsida för hotellet. Tills vidare gäller Hotell Buffalo på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan granskades senast 2023-02-14