Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

K Wahlström Transport & söner AB – familjeföretaget i Marma med stor yrkesskicklighet och finputsade bilar.

Bild på fyra personer som står framför en lastbilshytt

Kennet Wahlström (andra från vänster) flankerad av sina högt uppskattade chaufförer.

Kennet Wahlström i Marma har nog lastbilar – eller kanske diesel i blodet. Han har alltid arbetat med lastbilar och kört många transporter under åren. Kennet har också erfarenheter som transportledare från sin tid hos blomstergrossisten Bora. 1990 sadlade han om, startade företag och köpte sin första egna lastbil. En Scania 110 från 1969 som han började köra grus och sand med. Ganska snart fick han förfrågan om att köra virkestransporter och annat gods.

Fordonsflottan utökades så småningom och så även personalstyrkan. Äldsta sonen Markus började köra i företaget direkt efter studenten 2007 och några år senare anslöt också den yngre sonen Martin. Idag är de fyra chaufförer plus Kennet själv i företaget. Kennet kör inte så mycket längre, det blir bara några skift i månaden, resten av tiden ägnar han åt administrativa arbetsuppgifter. De tre bilarna går i dubbla skift förutom på fredagar, då eftermiddagen ägnas till tvätt och underhåll.

Och visst är bilarna väl omhändertagna. Det vittnar även samlingen av pokaler från diverse lastbilsutställningar om. ”Det är jätteviktigt att mina chaufförer har en bra arbetsmiljö och trivs i sina bilar, de har själva fått välja inredningen” säger Kennet.

Både ut- och invändigt är det ett gediget hantverk i allt från hur bilarna är stripade till mattor och stolar i inredningen.

Att kundrelationer är viktigt för Kennet märks tydligt när han berättar om hur uppdragen blev verklighet. De största kunderna idag är relativt lokala såsom Skutskärs trä, Valbo trä, Setra Kastet och Ekonova jordfabrik på Dragmossen i Älvkarleby. Transporterna gäller framförallt flis och spån.

K Wahlström transport & söner är lite av tidningskändisar i sitt område. Branschtidningen Trailer gjorde ett mycket fint reportage om företaget och bilarna. Ett reportage som var så bra att en tysk branschtidning snappat upp det och gjort ett eget reportage. ”Plötsligt damp det ner fyra exemplar av en tysk tidning i min brevlåda och jag förstod inte varför förrän jag bläddrade och såg reportaget om oss” säger Kennet och ler.

Sidan granskades senast 2023-02-14