Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Från hobbymekaniker till egen företagare. Kjell Nordström på KN Bilservice har i 24 år levererat bra service till sina kunder.

Foto på en man som står framför en bil med öppen motorhuv.

Det som började som en hobby blev snart hans levebröd. Efter att ha varit anställd på Sohlbergs i Gävle och jobbat som plåtslagare och takläggare blev längtan till verkstaden och bilarna för stor och Kjell och startade sitt eget företag.

”Jag hade ju redan en verkstad i Gävle där jag mekade själv, så det var lätt att dra igång” berättar Kjell.

Efter bara ett par år fick han höra att verkstaden med tillhörande bränslepumpar i norra Skutskär, mellan Kyrkslätten och Bultbo var till salu. Kjell köpte verkstaden och flyttade såväl verksamheten som familjen till kommunen.

I verkstaden, med smörjgrop, pelarlyft, däckhotell och allsköns verktyg trivs Kjell. ”Det roligaste är när all flyter på bra” säger han och fortsätter ” variationen med olika sorters jobb gör att det aldrig blir enformigt”.

KN bilservice är ansluten till Autoexperten. Via dem har han ett bra verkstadsprogram och tar emot alla bilmärken. Även oljor och servicedelar tar han in via dem.

På hemmaplan står det nya garaget högt upp på att-göra-färdigt-listan. Drömmen är att kunna köpa tillbaka GTO-cabben från 1971. En bil Kjell ägde i 18 år, men sålde när han köpte verkstaden.

Intresset för hästkrafter är stort och gäller inte bara bilar. Familjen har flera hästar – både ridhästar och Shettlandsponnys. Kjell konstaterar att han inte har några som helst problem att fylla fritiden med aktiviteter.

Sidan granskades senast 2023-02-14