Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Letar du nya utmaningar?

Drömmer du om att driva ett eget Bed and Breakfast? Nu har du chansen då Nygårds herrgård i Älvkarleö är till salu. En riktig pärla som ligger precis vid Dalälvens strand.

Foto på en liten vit herrgård som ligger inbäddad i grönska vid strandkanten

Nygårds herrgård består av 19 rum, varav 15 sovrum och 4 sällskapsrum. 3 kök (ett stort och två mindre) och 6 badrum.

Fastigheten är väl tilltagen med 2,56 hektar. En vacker trädallé välkomnar dig fram till rundeln framför huset. Här har du egen ridbana med belysning, stor gräsyta som tidigare använts som fotbollsplan av områdets barn och ungdomar samt trädgården runtom huset. Intill fastigheten ligger Nygårdsbadet – ett kommunalt bad med sandstrand och badbryggor.

Med anor från 1600-talet finns en gedigen historia att förvalta. De över 320 kvadratmeter bostadsyta och nästan lika stora biytor erbjuder många användningsområden. Huset som uppfördes under den senare delen av 1600-talet stod klart 1701 och användes som förvaltarbostad. På 1800-talet bodde bruksläkaren här och under 1900-talet har det haft olika användningsområden. Här finns en välbevarad stenkällare med välvt tak som verkligen bevittnar husets ålder. Kanske en framtida vinkällare? Fastigheten lämpar sig fint för konferenser, retreats och spa.

Är steget för stort för att köpa fastigheten just nu finns möjligheten till arrende eller andra samarbetsformer. Kontakta Näringslivskontoret så förmedlar vi kontaktuppgifter.

Läs mer om fastigheten på Länsförsäkringar fastighetsförmedling:

Sidan granskades senast 2023-09-28