Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

”Jag glömmer ibland att jag jobbar när jag är i stallet” säger Nina Göransson som kombinerar det bästa av två världar – hårateljé och hästgård.

Från vänster; en brun häst med vit bläs och en kvinna med blont hår till höger

Nina tillsammans med den tvååriga hingsten Diamond Sky. Det första egna uppfödda fölet.

Hon lever på många sätt sin dröm. Nina tog över gården från sina föräldrar 2005 och har sedan dess utvecklat verksamheten. Sedan 1998 har hon varit verksam som frisör och för fem år sedan byggde hon en egen salong hemma på gården.

Hästar och hästhoppning som sedan barnsben varit Ninas största intresse blev så småningom en del av hennes verksamhet.

Idag driver hon en hästgård där hon framförallt utbildar unghästar och rider in hästar både åt sig själv och åt andra. Hon håller också privatlektioner i hoppning. Ett par stallplatser hyrs ut till andra hästägare.

De fem egna hästarna är en tävlingshäst, en 4-åring som är under utbildning, ett fölsto (sto för avel) och hennes två föl. Nina fokuserar allt mer på avel och är precis i startgroparna för att bygga ett nytt stall så hon får plats med alla hästar. På gården finns också en ridbana och ett ridhus så verksamheten kan fungera året om.

Att utbilda en hopphäst tar flera år och när det är dags att sälja hästen vidare är det alltid med blandade känslor Nina vinkar av den. ”Vi har ju hängt ihop i flera år så det är klart att det är jobbigt att skiljas, men samtidigt är det jättekul att få följa hästens utveckling med sin nya ryttare” säger Nina.

”Det är toppen att kombinera hästarna med salongen. Ibland är det rätt skönt att prata med vanliga människor också – som inte är hästtokiga” avslutar Nina.

Sidan granskades senast 2023-10-02