Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Information om DIS-upphandlingar

Älvkarleby kommun - tekniska avdelningen, Älvkarlebyhus, Tierps kommun och Tierpsbyggen bjöd in till en informationsträff om kommande upphandlingar för att väcka nyfikenhet och intresse bland leverantörer.

Illustration med papper, människor och byggnader

Att samverka och göra affärer med offentlig sektor kan innebära stora möjligheter för dig som är företagare.

Under kvällen gick vi igenom både pågående och kommande DIS-upphandlingar inom bland annat:

  • Mark- och anläggningsentreprenader
  • Fordon
  • Byggentreprenader
  • Anläggningsarbete
  • Park och utemiljö

Länk till det bildspel som visades under kvällen hittar du nedan:

Vad menas med dynamiskt inköpssystem?

Ett dynamiskt inköpssystem är en helt elektronisk metod för upphandling. Systemet är öppet för nya leverantörer under hela giltighetstiden och antalet leverantörer får inte begränsas. Det är ett flexibelt system som ökar möjligheterna att få in nya produkter och lösningar till upphandlande organisationer. Systemet liknar en vanlig upphandling men är en snabbare process.

DIS-upphandlingar ger dig som företagare en enklare och mer effektiv väg att komma åt offentliga upphandlingar. Genom att ansluta dig till DIS-systemet kan du snabbt och smidigt erbjuda dina produkter och lösningar till upphandlande organisationer. Detta ger dig ökade möjligheter att nå nya marknader och expandera din verksamhet.

Samhällsbyggnadsförvaltningen är först ut i kommunen med att annonsera dynamiska inköpssystem i stället för traditionella ramavtalsupphandlingar.

Kommers och TendSign

Vissa upphandlingar gör kommunerna gemensamt medan andra görs i respektive kommun. Det kan därför vara en god idé att du som företagare skaffar dig konto i både Kommers https://www.kommersannons.se/elite/ Länk till annan webbplats. (Älvkarleby kommun och Älvkarlebyhus) samt i Tendsign https://tendsign.com/ Länk till annan webbplats. (Tierps kommun och Tierpsbyggen).

Aktuell information om upphandling

 

Sidan granskades senast 2023-10-03