Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

När Lalo "Zeth" Vallius flyttade till Skutskär i mars i år flyttade han också med sig sin verksamhet Minena måleri & fastighetsservice - ett alltjänstföretag som fixar det mesta som en villaägare kan behöva hjälp med. Som till exempel snöröjningsabonnemang.

Foto på en man klädd i vinterjacka och mössa som står utomhus med snöhögar bakom sig.

I mars i år gick flyttlasset från Sollefteå till Skutskär för Zeth. Företaget startade han redan 2011 men pausade under några år för att ta ett annat jobb. För snart två år sedan startade han upp Minena måleri & fastighetsservice igen.

"Jag erbjuder det mesta en villaägare kan behöva hjälp med. Jag tar åt mig snickeri- och byggarbeten, måleri och tapetsering, flyttstäd och trädgårdsskötsel inom en tiomilsradie" berättar Zeth.

En tjänst som är högintressant just nu är det snöröjningsabonnemang han erbjuder. För ett fast pris för vintersäsongen kan den som har behov teckna abonnemang som säkerställer en snöröjd uppfart till bostaden och om taket behöver skottas ingår även det. Zeth rycker ut när det kommit 5 cm snö.

Just nu letar han efter att hyra en verkstadslokal eller garage med plats för en bil. Ibland behöver han meka med gräsklippare och trimmer, ibland med bilen.

På frågan om vad som är det bästa med att vara egenföretagare svarar Zeth: "Det är omväxlingen av alla arbetsuppgifter. Ingen dag är den andra lik och jag får träffa så många härliga människor. Det roligaste är när kunderna är nöjda och glada när jag avslutat ett jobb".

Zeth jobbar för att etablera sig i kommunen och drömmer om att så småningom köpa en villa i Skutskär med lagom stor trädgård till sig och familjen.

Än så länge har Minena Måleri & fastighetsservice ingen hemsida eller Facebooksida. Den som vill kontakta Zeth gör det via telefon 076-597 29 72 eller mejl minenamaster@gmail.com

 

Sidan granskades senast 2023-12-14