Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Ateljé Flödet på Laxön är mer än bara en företagslokal – det är en oas för kreativitet och samhörighet.

Foto på två leende kvinnor som står på varsin sida om en hylla fylld med egenproducerade betongföremål

Drivna av passion och en önskan att skapa en plats där människor kan mötas och utforska sin kreativa sida har Lisbeth Pedersen, Lena Nannebro, Erica Pedersen och Maria Persson tillsammans skapat en unik atmosfär där alla välkomnas.

Bakom Ateljé Flödet står en kvartett med en imponerande erfarenhet inom olika områden. Vi träffar Lena Nannebro och Lisbeth Pedersen, båda med en gedigen meritlista från olika branscher, som har valt att fortsätta sin entreprenöriella resa som ”passionärer” som de själva kallar det, för pension är de inte redo för än. Lena föredrar att arbeta med betong och skapar föremål för trädgården, medan Lisbeth formar ull till vackra skålar och andra användbara produkter från får som betar fritt i Gårdskär. Hos Atlejé Flödet är det stort fokus på återbruk och lokalproducerat.

”Vi har inga butikstider, men det mesta är till salu här!” säger Lisbeth och Lena i kör och skrattar.

De andra två bakom Ateljé Flödet är Erica Pedersen, mångsidig konstnär med fokus på att måla porträtt och en fena på att anlägga trädgårdar, och Maria Persson, utbildad massör, som erbjuder avkopplande massage och behandlingar som främjar välmående.

Men Ateljé Flödet är inte bara en plats för individuell skapande verksamhet – det är också en plats för gemenskap och lärande. Genom workshops, kurser och träffar i små grupper får besökare chansen att utforska olika kreativa tekniker och uttryckssätt. Från att tillverka metallhjärtan med pärlor till att skapa eget fotsalt, erbjuder Ateljé Flödet en mängd olika aktiviteter som inspirerar till nya skapelser. Så fort vädret tillåter kommer man också att använda sig av utomhusarenan naturen desto mer.

För dem som söker en plats att dela sina erfarenheter och stödja varandra har Ateljé Flödet även startat en mötesplats för kvinnor som har eller har haft bröstcancer. Här erbjuds en trygg miljö där kvinnor kan dela sina tankar och känslor, och finna styrka och hopp i varandras sällskap.

”Det är något som saknats i Älvkarleby tidigare” berättar Lisbeth.

Med en öppen dörrpolicy – hänger skylten ”Öppet” uppe är man välkommen in - och en önskan att skapa en inkluderande och välkomnande atmosfär, strävar Ateljé Flödet inte bara efter att främja kreativitet och välbefinnande. Här skapar man också en plats där människor kan känna sig hemma och uppmuntras att utforska sin inre konstnär. Låt fantasin flöda!

Sidan granskades senast 2024-04-22