Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Företagsbesök

Haunted Events - här kan vad som helst hända!

Bild på fem personer och en hund framför ett staket och kamouflagemålade fordon som är en del av lasertagbana

Företagsbesök hos Haunted Events. Maria Wikström, Jonas Lööf med hunden Neki, Katrin Jakobsson, Eva Cooper och Daniel Hallgren framför lasertagbanan.

Att ta sig in är inga större problem - men tar du dig ut? Puls adrenalin, spänning och en stor portion skräckblandad förtjusning väntar den som ger sig på utmaningen med escape rooms.

Daniel Hallgren och Jonas Lööf driver tillsammans Haunted events. Det som staratde med spökvandringar 2011 har utvecklats till en häftig mix av adrenalinfyllda aktiviteter så som escape rooms och lasertag.

Skutskärs första escape room - the Dungeon öppnade i januari 2023 i källaren på Folkets hus. Här befinner sig gruppen inlåst i en mörk fängelsehåla För att ta sig ut behöver de tillsammans tyda en märklig symbol som kan urskiljas på den låsta dörren.

I juni i år öppnade det andra rummet - The bunker. Ett hemskt öde väntar världen men gruppen kan rädda mäsnkligheten från fara om de lyckas knäcka koden och hitta den gömda bunkern.

Det ligger otroligt mycket arbete bakom ett escaperoom. Daniel och Jonas har skrivit manus och designat, konsturerat och programmerat alla effekter själva. De bygger också rummen med alla kulisser själva, ett gediget och tidskrävande arbete.

Lasertag är variant av lasergame där två lag tävlar mot varandra i en actionfylld bana utomhus fylld med skuggiga gömställen, realistiska ljud och pulserande action. I lasertag har man adderat elstötar till spelet (det går givetvis bra att spela utan elstötar). Den som blir träffad får helt enkelt en elstöt. Något som ger en extra intensitet och en verklighetstrogen upplevelse som skakar om dina sinnen. Det går också bra att spela lasertag inomhus. Då förvandlas biosalongen på Folkets hus till en fartfylld plats med action utanför bioduken.

"Vi har haft en hel del barnkalas där vi samarbetat med John´s kök & bar. Lasertag och pizzabuffé har blivit rätt populärt" berättar Daniel och fortsätter " Vi samarbetar gärna med fler företagare för att ta fram spännande upplevelser och paket.

Redan nu är de båda i full gång med planeringen för Haunted Halloween - den årliga spökvandringen sedan 2011.

"De senaste tre åren har vi haft arrangemanget i Forsbacka bruk, men var vi kommer hålla till i år är fortfarande hållt i dunkel" säger Jonas med ett klurigt leende.


Sidan granskades senast 2024-06-19