Gå till innehåll

Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Praktik och arbetsträning

Näringsliv, arbetsmarknad och integration erbjuder insatser som kan vara en väg ut till arbete eller studier.

Vi erbjuder praktik och arbetsträning inom kommunens avdelningar och samverkar med Arbetsförmedlingen och socialtjänsten för att göra praktik och arbetsträning möjlig för de allra flesta.

Platser för arbetsträning och praktik

Du kan få praktik, språkpraktik, arbetsträning eller arbetsprövning inom kommunens verksamheter, till exempel barnomsorg, serviceenheten, måltidsservice eller vård & omsorg.

Det finns även möjlighet att få en plats hos vissa föreningar, bland annat i secondhandbutik hos biståndsorganisationen Gränslöst i Skutskär.

Behov av utökad handledning och struktur

Du som har behov av mer handledning och struktur och behöver pröva din arbetsförmåga, kan erbjudas förstärkt arbetsträning och/eller rehabilitering hos Migeo, som är ett arbetsintegrerat socialt företag i Skutskär.

Migeo prioriterar unga vuxna med funktionsnedsättning, personer med långvarigt ekonomiskt utanförskap samt nyanlända. De uppgifter som Migeo erbjuder är café, secondhandbutik, målarkurser och syverkstad.

Är du intresserad och vill veta mer?

Du som söker arbete/studier, har försörjningsstöd eller på annat sätt står en bit från arbetsmarknaden är varmt välkommen att kontakta oss! Du kan också be din handläggare ta en första kontakt.

Sidan granskades senast 2020-05-05