Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Praktik och arbetsträning

Arbetsmarknadsavdelningen erbjuder insatser som syftar till att ge erfarenhet och referenser och kan vara din väg vidare till arbete eller studier.

Vi erbjuder praktik och arbetsträning inom kommunens avdelningar och samverkar med Arbetsförmedlingen, socialtjänsten och andra aktörer för att göra praktik och arbetsträning möjlig för de allra flesta.

Platser för arbetsträning och praktik

Du kan få praktik, eller arbetsträning inom kommunens verksamheter, till exempel barnomsorg, lokalvård, eller vård & omsorg.

Det finns även möjlighet att få en plats hos vissa föreningar, bland annat i secondhandbutik hos biståndsorganisationen Gränslöst i Skutskär.

Flerpartssamverkan

Arbetsmarknadsavdelningen har en nära samverkan med socialtjänsten, habiliteringen, specialistpsykiatrin och primärvården i en flerpartssamverkan. Arbetsförmedlingen deltar när person, som är inskriven hos dem, behöver en samordnad planering med två eller fler parter.

Du som har behov av ett mer samordnat stöd – tillfälligt eller mer långsiktigt – ska kunna erbjudas en samordnad planering. Prata med din handläggare/vårdgivare om du vill veta mer så kan ni tillsammans besluta om flerpartssamverkan är rätt insats för dig.

Är du intresserad och vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss.

Sidan granskades senast 2021-02-15