Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Sommarjobb

Vi erbjuder sommarjobb för dig som är 16-17 år och skriven i Älvkarleby kommun.

Sommarjobbet pågår i två sammanhängande veckor någon gång under perioden v 26-32. Arbetstiden är 6 timmar per dag, måndag-fredag.

Tillsammans med en handledare får du jobba på någon av de här arbetsplatserna:

  • förskola och fritids: du leker med barnen, spelar spel,  ritar, målar och pysslar
  • biblioteket: du hjälper till i lånedisken, packar upp böcker och tar hand om posten
  • verkstad och service: du gör enklare snickeriarbeten och hjälper till med lättare flyttservice i kommunens verksamheter
  • kosten: du hjälper till med enklare sysslor i köket
  • städ: du hjälper till med enklare städsysslor i kommunens verksamheter

Anställningen är en timanställning på totalt 60 timmar.

Starta eget företag som sommarjobb.

Är du intresserad av att starta eget företag under sommaren? Då ska du istället delta i Rookie Startups program. Under fyra sommarveckor får du, själv eller tillsammans med vänner, förverkliga en affärsidé. 

Du har ingen formell anställning hos Älvkarleby kommun utan deltar i Rookie Startups program. Du du får ett startkapital från Älvkarleby kommun, pengar som du får behålla. Alla pengar du sedan tjänar i ditt Rookie startup-företag är dina egna. Du ansöker direkt hos Rookie Startups, se länk längst ner på den här sidan.

Danssommarjobbet

Prova på yrkeslivet som professionell dansare under tre veckor i sommar. Danssommarjobbet är en unik möjlighet för dig som är född 2004–2006 att få prova på yrket som dansare med inriktning streetdance. Projektet pågår under tre veckor, 13 juni–30 juni 2022, på Kulturhuset Möbeln i Tierp.

Ungdomar som bor i Tierp, Östhammar och Älvkarleby kommun är välkomna att skicka in sin ansökan. Du behöver ha dansat lite innan men vilken stil spelar ingen roll.

Du skickar din ansökan till Tierps kommun. Se länk längst ner på den här sidan.

Hur söker man kommunens sommarjobb?

Du ansöker om sommarjobb via länken längst ner på den här sidan. Vi tar bara emot digitala ansökningar, och sista ansökningsdagen är 21 mars.

Följ länken och anvisningarna i annonsen och skapa din ansökan.
Vi behöver förstås ditt namn och dina kontaktuppgifter, och vill att du också berättar

  • om dig själv och varför du vill arbeta med oss
  • inom vilket eller vilka områden du helst vill jobba.
  • vilken period som passar bäst för dig
  • Det går att söka både kommunens sommarjobb och Rookie Startups. Du kan endast få ett av jobben som du sökt. Var tydlig i din ansökan och rangordna vilket av jobben du helst vill ha.

Din presentation spelar stor roll när vi gör urvalet.

När vi fördelar platserna försöker vi placera dig där du helst vill jobba. Om många har samma önskemål kan du få en annan arbetsplats än den du önskat i första hand.

Vad händer sedan?

I april skickar vi ett mail där du får veta hur det har gått.

Du som har fått ett jobb och tackat ja blir inbjuden till en introduktion i mitten på maj. Då får du träffa din handledare och får veta mer om din arbetsplats och om kommunens verksamhet. Du får också skriva under ditt anställningsavtal.

Belastningsregistret

Om du har fått jobb inom skola, förskola eller kostverksamheten måste du lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Det hjälper vi dig med.

I samband med introduktionen får du skriva på en blankett som vi skickar till Polismyndigheten. Ett utdrag ur registret kommer hem till dig efter par veckor.

Sidan granskades senast 2022-12-08