Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Sommarjobb

Vi erbjuder sommarjobb för dig som är 16-17 år och skriven i Älvkarleby kommun.

Sommarjobbet pågår i två sammanhängande veckor någon gång under perioden v 26-31. Arbetstiden är 6 timmar per dag, måndag-fredag. Du som fyller 16 eller 17 i år är välkommen att söka sommarjobb.

Tillsammans med en handledare får du jobba på någon av de här arbetsplatserna:

  • förskola och fritids: du leker med barnen, spelar spel, ritar, målar och pysslar
  • verkstad och service: du gör enklare snickeriarbeten och hjälper till med lättare flyttservice i kommunens verksamheter
  • kosten: du hjälper till med enklare sysslor i köket
  • städ: du hjälper till med enklare städsysslor i kommunens verksamheter
  • I år har kommunen även ett spännande projekt på biblioteket där du kan få möjligheten att sommarjobba. Om du är nyfiken på att skriva och få lära dig att uttrycka dig genom skrivandet så kan det här vara sommarjobbet för dig!
  • Vård- och omsorg: du får vara med och sätta guldkant för boende och brukare inom omsorgen, exempelvis genom att umgås och vara med på olika aktiviteter.

Skrivarprojekt som sommarjobb

Är du nyfiken på skrivande? Då ska du söka feriearbetet där du får lära dig utrycka dig genom skrivande! Inga förkunskaper krävs för feriearbetet, bara att du vill skriva, är nyfiken och vill lära dig lite mer.

Det kan handla om hur man skriver för att en berättelse ska bli spännande, hur man skapar intressanta karaktärer eller gör så att dialogen blir trovärdig. En författare inspirerar och leder arbetet tillsammans med en ungdomsbibliotekarie. Skrivandet varvas med berättande och under dagen har du en timmes lunch, medhavd eller äter på annan plats, samt kortare raster. Under projektets sista dag hålls en kort avslutning då du eller ledarna läser upp ett stycke av din skrivna text, frivilligt så klart.

Arbetet är vecka 26 och 27, kl. 9-16 i biblioteket i Skutskär.

Skrivarprojektet är en del i kommunens ordinarie sommarjobb. Skicka in din ansökan och via länken Ansökan - Sommarjobb i länksamlingen längst ner på sidan. Kom ihåg att ange att du söker till Skrivarprojektet.

Har du frågor så kontakta:
biliotikarie helena.valdemarsson@alvkarleby.se, 026-831 90, bibliotekarie eller kultur och fritidschef jessica.lindegren@alvkarleby.se, 026-831 85,

Starta eget företag som sommarjobb

Är du intresserad av att starta eget företag under sommaren? Då ska du istället delta i Rookie Startups program. Under fyra sommarveckor får du, själv eller tillsammans med vänner, förverkliga en affärsidé. 

Du har ingen formell anställning hos Älvkarleby kommun utan deltar i Rookie Startups program. Du får ett startkapital från Älvkarleby kommun, pengar som du får behålla. Alla pengar du sedan tjänar i ditt Rookie startup-företag är dina egna. Du ansöker direkt hos Rookie Startups, se länk längst ner på den här sidan.

Danssommarjobbet

Prova på yrkeslivet som professionell dansare under tre veckor i sommar. Danssommarjobbet är en unik möjlighet för dig att få prova på yrket som dansare med inriktning streetdance. Projektet pågår under veckorna 24 - 26 på Kulturhuset Möbeln i Tierp.

Ungdomar som bor i Tierp, Östhammar och Älvkarleby kommun är välkomna att skicka in sin ansökan. Du behöver ha dansat lite innan men vilken stil spelar ingen roll.

Du skickar din ansökan till Tierps kommun senast den 4 april 2023. Länk finns längst ner på den här sidan.

Hur söker man kommunens sommarjobb?

Du ansöker om sommarjobb via länken längst ner på den här sidan. Vi tar bara emot digitala ansökningar, och sista ansökningsdagen är 24 mars.

Följ länken och anvisningarna i annonsen och skapa din ansökan.
Vi behöver förstås ditt namn och dina kontaktuppgifter och vill att du också berättar

  • om dig själv och varför du vill arbeta med oss
  • inom vilket eller vilka områden du helst vill jobba.
  • vilken period som passar bäst för dig
  • Det går att söka både kommunens sommarjobb och Rookie Startups. Du kan endast få ett av jobben som du sökt. Var tydlig i din ansökan och rangordna vilket av jobben du helst vill ha.

Din presentation spelar stor roll när vi gör urvalet.

När vi fördelar platserna försöker vi placera dig där du helst vill jobba. Om många har samma önskemål kan du få en annan arbetsplats än den du önskat i första hand.

Vad händer sedan?

I april skickar vi ett mail där du får veta hur det har gått.

Du som har fått ett jobb och tackat ja blir inbjuden till en introduktion i mitten på maj. Då får du träffa din handledare och får veta mer om din arbetsplats och om kommunens verksamhet. Du får också skriva under ditt anställningsavtal.

Belastningsregistret

Om du har fått jobb inom skola, förskola, städservice eller måltidsservice måste du lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Det hjälper vi dig med.

Sidan granskades senast 2023-08-10