Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Årets företagare

Vem blir Årets företagare i Älvkarleby kommun 2020?
Det får du veta den 28 maj!

Företagare och personal från näringslivskontoret ingår i juryn som väljer ut pristagaren. För att vara aktuell för priset ska den nominerade:

  • vara majoritetsägare i företaget. Det går bra att ha finansiärer om den nominerade är näst största ägare.
  • vara verksam i företaget och ha det som sin huvudsakliga sysselsättning.
  • vara en ledare och förebild genom att till exempel ta ett samhällsansvar, delta i lokalsamhället eller uppmuntra till mångfald.
  • visa prov på kreativitet och innovation. Det kan till exempel handla om en företagare som har utvecklat en befintlig produkt eller gjort något helt nytt inom sin bransch.
  • uppvisa god lönsamhet och tillväxt. God lönsamhet innebär att den är långsiktigt stabil eller att företagaren har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch.
  • vara fri från betalningsanmärkningar i närtid. Om det finns en betalningsanmärkning ska den ställas i relation till verksamheten.
    Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Vem blir årets företagare 2020?

Den 13 april stängdes nominieringen.
Nu startar juryns arbete med att utse 10 kandidater som går vidare i processen. Dessa 10 kandidater kommer sedan att en och en presenteras på Aktuellt-Näringsliv samt på Näringslivskontorets Facebooksida.


Vinnaren presenteras den 28 maj 2020.

Nominera kandidater till Årets företagare?

Nu är nomineringen till Årets företagare stängd. Vinnaren utses den 28 maj och därefter presenteras Årets företagare här på webben.
Sidan granskades senast 2020-04-16