Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Årets företagare

Vem blir Årets företagare i Älvkarleby kommun 2021?
Nominera dina kandidater!

Du kan nominera kandidater till och med den 18 april.

Därefter startar juryns arbete med att utse de kandidater som går vidare i processen. Kandidaterna kommer sedan att en och en presenteras på Aktuellt-Näringslivöppnas i nytt fönster samt på Näringslivskontorets Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnarna presenteras den 28 maj 2021.

Nominera här

Sista anmälningsdag är den 18 april klockan 23.59.Varför tycker du att personen är värd att bli Årets företagare eller Älvkarlebyentreprenör? Det är upp till juryn att avgöra vilken kategori den nominerade tillhör.

Kriterier för Årets företagare

Företagare, representater från Företagsgrupp Älvkarleby och personal från näringslivskontoret ingår i juryn som väljer ut pristagarna. För att vara aktuell för Årets företagare ska den nominerade:

 • vara majoritetsägare i företaget. Det går bra att ha finansiärer om den nominerade är näst största ägare.
 • vara verksam i företaget och ha det som sin huvudsakliga sysselsättning.
 • vara en ledare och förebild genom att till exempel ta ett samhällsansvar, delta i lokalsamhället eller uppmuntra till mångfald.
 • visa prov på kreativitet och innovation. Det kan till exempel handla om en företagare som har utvecklat en befintlig produkt eller gjort något helt nytt inom sin bransch.
 • uppvisa god lönsamhet och tillväxt. God lönsamhet innebär att den är långsiktigt stabil eller att företagaren har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch.
 • vara fri från betalningsanmärkningar i närtid. Om det finns en betalningsanmärkning ska den ställas i relation till verksamheten.
  Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Kriterier Årets Älvkarlebyentreprenör

2020 utsågs för första gången årets bubblare. Nu byter vi namn till Årets Älvkarlebyentreprenör. Årets Älvkarlebyentreprenör ska:

 • ha drivkraft, mod och vilja att genomföra sin affärsidé
 • utföra något extraordinärt som skapar nya affärsmöjligheter
 • präglas av affärsmässighet som leder till ekonomiska resultat
 • ska vara verksam i Älvkarleby kommun (dock inte ett måste att bolaget har sitt säte här.)

Det är juryn som avgör vilken kategori som den nominerade tillhör.

Bild på en guldstjärna med texten Årets företagare Älvkarleby kommun

Årets företagare och Årets bubblare 2020

Årets företagare
Andreas Jansson, Älvkarleby byggmarknad

Ett mindre företag med stor betydelse för orten. Andreas driver Älvkarleby byggmarknad som klarar sig bra i konkurrens i en bransch där de flesta är väldigt stora företag.

Med stadigt ökande omsättning och stabil vinstmarginal visar Andreas att han är att räkna med.

Såväl företagare i byggbranschen som privatkunder hittar hit. Närheten och ett förhållandevis stort utbud gör det enkelt att vara kund hos Älvkarleby byggmarknad. Andreas med sin kunniga personal är flexibla och ger alltid bra service.

Bild på Andreas Jansson som håller i ett diplom och en blombukett


Årets bubblare
Astrid Karlsson och Kristina Gunnarsson,
Modebutiken Agnes

Med ett förhållandevis stort utbud och en hemtrevlig och inbjudande atmosfär har Modebutiken Agnes lyft Skutskär på klädfronten. Astrid och Kristina möter alltid kunden med ett leende och stort engagemang. Fokus ligger på den personliga servicen.

För de kunder som inte kan ta sig till butiken, tar Astrid och Kristina butiken till kunderna istället, vilket skapar långsiktiga och nära kundrelationer.

Bild på Kristina Gunnarsson som sitter i en soffa till vänster och Astrid Karlsson står bredvid till höger

Årets företagare 2019

Kim Lund, ABAB

En VD som får företaget att ständigt växa genom att finna nya marknader, är nytänkande och har ett stort personligt engagemang för företaget och dess anställda. Detta har skapat tillväxt i form nya arbetstillfällen, samtidigt som man tar ett socialt ansvar genom att jobba med elever som inte klarat intag till gymnasiet och ger coachning som leder till anställningar.

Att bygden betyder mycket för Kim är tydligt, genom åren har man sponsrat många av kommunens föreningar, något som skapat en attraktivare kommun men framförallt en stoltare kommun!

Bild på Kim Lund

Årets företagare 2018

Sune Larsson, MIIAB

Sune har med stor hängivenhet varit med och byggt upp och utvecklat Miiab. Med empati och engeagemang för de anställdas välmående är han också en mycket uppskattad chef.

Med spetskompetens inom svets- och industrimontage håller Miiab erkänt hög kvalitet i sin verksamhet. Företaget är också ett av de största som har sitt säte i kommunen, vilket bidrar till många arbetstillfällen för kommunens invånare. Sedan starten 1989 har Miiab haft en fantastisk ekonomisk utveckling med stabila resultat år efter år.

Genom att vara en aktiv part som sponsor för föreningslivet har de också tagit ett stort socialt ansvar. Miiab är ett företag vi alla kan vara stolta över.

Bild på Sune Larsson
Sidan granskades senast 2021-03-11