Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Starta och driva företag

Som företagare i kommunen kan du få goda råd när du behöver kontakta myndigheter, funderar på att söka ekonomiskt stöd eller undrar hur du ska marknadsföra ditt företag.

Webbinarium "Starta eget"

Verksamt.se erbjuder ett kostnadsfritt skräddarsytt webbinarium för dig som går i starta eget-tankar. Här får du den grundläggande information och de verktyg du behöver för att starta eget.

Webbinariet passar dig som funderar på att starta eller ska starta företag och inte har några förkunskaper. I anslutning till sändningen har du också möjlighet att ställa frågor till myndighetsexperter via webbinariets livechatt. Använd knappen nedan för att komma till webbinariet.

Samarbetspartners

Våra samarbets­partners har hög kompetens på många områden och närings-livskontoret hjälper gärna till att lotsa dig rätt.

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum är till för dig som funderar på att starta eget företag. Även du som startat de senaste tre åren är välkommen hit.
Rådgivningen är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Du kan gå på en eller flera rådgivningar och driver processen i den takt du själv önskar.

Drivhuset

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag. Du kan också få hjälp att förverkliga en idé. Drivhuset fokuserar på att coacha entreprenören. Här kan du också gå kurser och utbildningar och träffa andra som är i samma situation som du.
Drivhuset finns i Gävle och Uppsala. 

Connect Uppsala

Connect Uppsala är en ideell organisation som drivs utan vinstsyfte. Uppdraget är att stimulera utvecklingen av tillväxtföretag i Uppsalaregionen och skapa mötesplatser för affärsutveckling. Organisationen har ett stort nätverk av investerare och engagerade partners som bidrar till verksamheten.

Språngbrädan är en särskild process som hjälper dig att utveckla bolaget. Den är kostnadsfri för bolag med en omsättning under tre miljoner kronor.

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag. De erbjuder personlig rådgivning även online.  Finns både i Gävle och i Uppsala.

Almi

Almi är till för dig som har en idé om en ny produkt eller tjänst. De hjälper också till när du är på väg att starta, köpa och utveckla ett företag.

Du kan få hjälp med rådgivning, lån och riskkapital. ALMI driver också mentor-program. Älvkarleby kommun tillhör Uppsala-kontoret.

Länsstyrelsen Uppsala Län

Varje år får Länsstyrelsen pengar från regeringen för att hjälpa företag i länet att växa och bli lönsamma på lång sikt. Du kan bland annat få bidrag för marknadsföring och utbildning.

Verksamt.se

Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket samarbetar för att hjälpa dig som driver eller vill starta företag. Via portalen kan du exempelvis registrera ditt företag och  göra affärsplaner. Här har också de olika myndigheterna samlat alla sina e-tjänster.

Sidan granskades senast 2024-06-04