Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Vård- och omsorgsboende

Du som har ett stort och varaktigt behov av omvårdnad, tillsyn och vård har möjlighet att ansöka om lägenhet på vård- och omsorgsboendet Tallmon.

Alla lägenheter är anpassade för funktionshinder och utrustade med enklare kökspentry. Säng och madrass finns i varje lägenhet - i övrigt möblerar du efter dina egna önskemål. Boendet har gemensamma utrymmen för socialt umgänge och aktiviteter, och vi erbjuder även gemensamma balkonger och uteplatser.

På Tallmon finns omvårdnadspersonal tillgänglig dygnet runt. Flera sjuksköterskor ansvarar för sjukvård och läkarkontakt. Fysioterapeuter och arbetsterapeuter finns tillgängliga för bedömning av rehabilitering, träning och hjälpmedel. Primärvården har läkare som är knutna till boendet med avsatt tid varje vecka.

Vem kan bo på Tallmon?

När dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du ansöka om en plats på vård- och omsorgsboende.

Vård- och omsorgsboendet Tallmon erbjuder tre inriktningar; psykisk ohälsa, somatisk sjukdom samt demenssjukdom.

Boende för psykisk ohälsa, Tallmovägen 8 B

På Tallmovägen 8 B finns 10 lägenheter. Boende för dig som utifrån psykisk ohälsa har omfattande behov av stöd och hjälp i vardagen.

Somatiskt boende, Tallmovägen 8 C-D

Boendet vänder sig till dig med somatisk sjukdom, det vill säga kroppslig sjukdom, som gör att du har ett omfattande behov av stöd och hjälp i vardagen. Totalt finns 20 lägenheter på Tallmovägen 8 C-D.

Demensboende, Tallmovägen 10 A-D

Boende för dig med någon form av demenssjukdom. På Tallmovägen 10 A-D finns det 40 lägenheter.

Hur ansöker jag om plats?

För att ansöka använder du blanketten som heter "Bistånd enligt SoL, ansökan". Biståndshandläggaren utreder ditt behov av boende.

Om du har frågor om din ansökan är du välkommen att kontakta biståndshandläggarna via Medborgarservice på 026-830 00.

Kan jag ansöka om bostadstillägg?

För att kunna ansöka om bostadstillägg behöver du uppfylla vissa kriterier. Mer information om bostadstillägg och hur du ansöker hittar du på Pensionsmyndighetens webbplats. Där kan du också göra en preliminär beräkning och testa om du har rätt till bostadstillägg.

Synpunkter, beröm eller klagomål?

Vi uppskattar att du berättar för oss, oavsett om du är nöjd eller inte.

Vårt systematiska kvalitetsarbete är viktigt för att kunna förbättra verksamheten. När vi får klagomål och synpunkter kan vi utreda avvikelser och åtgärda felaktigheter så att det inte händer igen. Vi kontrollerar och följer upp verksamheten regelbundet, och varje år sammanställer vi en Samlad kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse.

Du kan välja att lämna dina synpunkter via formuläret Tyck om eller genom att kontakta ansvarig enhetschef. Kontaktuppgifter till respektive enhetschef hittar du längre ner på sidan.

Tallmons café

Caféet på Tallmon är öppet för alla. Vi erbjuder te, kaffe och enklare fika.

Öppettider: Tisdagar kl. 13-15

Välkommen till caféet med ingång via huvudentrén till vård- och omsorgsboendet Tallmon.

Vi tar emot kontanter eller betalning via Swish.

Sidan granskades senast 2024-05-14