Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Evenemang

På startsidan syns de närmaste fem evenemangen. När datumet är passerat släcks evenemanget automatiskt.

Skapa och redigera ett evenemang

Du kan skapa ett evenemang på två sätt:

a) Från startsidan - klicka på den röda knappen Lägg till evenemang. Knappen syns när du är inloggad.

b) Från redigeringsläget - klicka dig fram till Uppleva och göra - Evenemang och klicka på Evenemangsarkivet. Klicka på "Skapa ny" i vänstermenyn.

1. Ange rubrik och ingress. Tänk på att göra texterna korta, rubriken ska få plats på en rad på startsidan. Kontrollera efter publicering.

2. Fyll i alla fält i tabellerna. Tänk på att fylla i alla uppgifter så att den som inte är insatt förstår. Telefonnummer och/eller mailadress under "Kontakt" om det finns någon kontaktperson.

Är evenemanget kostnadsfritt, skriv Gratis. I de fall det inte fungerar (som t ex fullmäktigesammanträden, lägg in ett -

3. För att lägga till bild: dubbelklicka på bildmodulen i innehållsytan. Lägg sedan till en bild genom att bläddra i bildarkivet eller ladda upp en ny. Hur du lägger in bilder via modulen och vilket format som gäller kan du läsa om på sidan Bilder.

4. Tryck på "Publicera". Klicka ur boxen "Aktivera tidpunkt för påminnelse...". Klicka i boxen "Avpublicera sidan vid ett senare tillfälle". Välj ett datum och klockslag då evenemanget ska avpubliceras.

5. Klicka på "Metadata" och scrolla längst ned. Fyll i "Startdatum" och "Slutdatum" för evenemanget. Dessa styr var i evenemangslistan de hamnar på utsidan.

6. Publicera

Innan du kan redigera publicerade evenemang måste du "Stoppa avpublicering" via den blå knappen uppe till höger. När du är färdig med ändringarna, gör om från punkt 4 ovan.

"Återanvända" evenemang

Om du ska lägga in ett evemang som är snarlikt ett annat evenemang kan du kopiera/klistra in ett befintligt evenemang och göra de få ändringar som behövs.

Gå till Evenemangsarkivet, se under b) överst på denna sida.

Högerklicka på det evenemang du vill återanvända och välj Kopiera, ställ dig sedan på Evenemangsarkivet och klicka på Klista in. Gör sedan de ändringar du behöver och publicera, glöm inte att ändra Start- och Slutdatum i metadatan.

Sidan granskades senast 2017-05-29