Gå till innehåll

"Ingen riktig finne" - Kai Latvalehto

Vi uppmärksammar sverigefinnarnas dag med en föreläsning.

Bild på Kai Latvalehto

Foto: Nina Karlsson

Tid:

Onsdag 20 februari kl 15

Plats:

Biblioteket, Ågatan 7, Skutskär

Pris:

Arrangör:

Älvkarleby kommun

Kontakt:

Maarit 026-831 69, Urban 026-831 74

Föreläsningen är på finska.

Kai Latvalehto, huvudpersonen i dokumentärfilmen Ingen riktig finne (regi Mika Ronkainen) berättar om filmen, flytten och farsan. Kai Latvalehto är född i Finland, men uppvuxen i Göteborg.
Familjen flyttade sedan tillbaka till Finland under hans tidiga tonår. Långt senare i livet upplever han en ofrånkomlig känsla av rotlöshet och i dokumentärfilmen gör han därför tillsammans med sin far en resa, i dubbel bemärkelse. De återvänder för en stund till Sverige där minnen och starka känslor väcks till liv, i dem själva och människorna de möter. Temat för färden förstärks med inslag av fantastisk musik.

Läs mer om dokumentärfilmen här: https://www.folketsbio.se/film/ingen-riktig-finne/länk till annan webbplats

Sidan granskades senast 2019-02-08