Gå till innehåll

alvkarlebyalvan@gmail.com

Länk:

www.alvkarlebyik.nulänk till annan webbplats

Loppet anordnas av Älvkarleby IK och är ett motionslopp för hela familjen i naturskön miljö. Alla är välkomna att delta – gå, lunka eller löp!

Välj mellan Älvan (11 km) eller HalvÄlvan (5,5 km) oavsett ålder.
För barn upp till 12 år som inte orkar med de längre sträckorna så erbjuds MiniÄlvan på antingen 400m eller 1200 m.

Start och mål

Start- och målområdet kommer att vara på Älvkarleby IP. Starten för MiniÄlvan går Kl 12 och därefter är det gemensam start för Älvan och HalvÄlvan kl 13.

På Älvkarleby IP finns omklädningsrum, toaletter och dusch. Det finns även en kiosk med försäljning av korv, dricka, kaffe, fikabröd, glass mm.

Nummerlappsutdelning från kl 11 på tävlingsdagen. Vi tillämpar manuell tidtagning.

Väskor kan lämnas in på anvisad plats, för värdesaker ansvaras ej.

Parkering

Älvkarleby IP kommer vara avstängt för biltrafik under dagen. Vi hänvisar till parkeringarna vid busstationen på Kronsågsvägen, gräsytorna vid Älvkarleby kraftverk samt St1, se karta. Alternativt efter allmänna vägar där det är möjligt enligt allmänna trafikregler. Vi rekommenderar att man går eller cyklar om det finns möjlighet.

Priser

Pris delas ut till första herre och första dam i mål på Älvan 11 km och HalvÄlvan 5,5 km. Därutöver lottas det ut ett antal priser bland alla deltagare på Älvan och HalvÄlvan. Alla barn får medalj.

Banan

Både Älvan och HalvÄlvan går på varierat underlag; stig, grusväg och asfalt. Vanliga löparskor går bra. Båda distanserna går i naturskön miljö på båda sidor av Dalälven och över ett flertal broar. För mer info se Bankarta.

Ett antal vägar kommer att korsas och flaggvakter finns utplacerade efter banan på strategiska platser. Banan är snitslad och kortare avsnitt följer allmän väg. Allmänna trafikregler gäller och måste alltid följas.

Anmälan

Anmälningsavgiften är 100 kr för de som är 12 år och äldre. Barn under 12 år betalar 20 kr.

Anmälan sker via Swish till Älvkarleby IK på 1235704390.
Ange Sträcka, Förnamn, Efternamn, Födelseår, samt Ort/Förening.

Senast 12/6 måste vi ha din anmälan, därefter är det bara efteranmälan på plats på tävlingsdagen som gäller. När du anmäler dig samtycker du också till att det filmas och fotas under loppet, samt att resultatlistan offentliggörs på hemsidan. Alla löpare deltar på egen risk.

Starlistan hittar ni här och den uppdateras varje vecka.

Sidan granskades senast 2019-05-16