Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Fritidsgårdar

Fritidsgården Träffen ligger i Rotskärsskolans sporthall i Skutskär. Här finns mycket att göra för dig som går i årskurs 7 och uppåt.

Fritidsgården erbjuder en kreativ sysselsättning och jobbar för att du som besökare ska trivas, känna dig sedd och respekterad.

Här får du som besökare själv vara med och påverka gårdens aktiviteter, bland annat via Gårdsrådet som träffas en gång per månad. Du kan bland annat spela biljard, pingis, tv-spel, använda datorer eller bara hänga med kompisar. Fritidsgården har en musikstudio med instrument och inspelningsmöjligheter. Här finns även en ateljé som inbjuder till kreativt skapande. I fritidsgårdens café kan du handla enklare maträtter, dryck och godis, boka aktiviteter och låna utrustning. När tillfälle ges erbjuds spontanidrott i Rotskärs sporthall, A-hallen. Under skolloven har gården extra aktiviteter, utflykter och arrangemang.

Gårdskort

För att kunna ta del av fritidsgårdens aktivitetsutbud behöver du som besökare skaffa ett gårdskort. Det är helt gratis. Ibland förkommer aktiviteter utanför fritidsgårdens lokaler, då behövs ett gårdskort för att du ska kunna boka plats. All verksamhet med och på fritidsgården är drogfri. På fritidsgården råder nolltolerans mot mobbing, rasism och diskriminering, dessa förhållningsregler godkänner du som besökare när du skaffar ditt gårdskort.

Kulturakademien

Fritidsgården har ett pågående samarbete med Kulturskolan som heter Kulturakademien (KA). Här får du möjlighet att prova på instrument, ensemblespel, dans och sång. Vid några tillfällen varje termin anordnar vi musikcafé och uppträdanden tillsammans med Kulturskolan, och även andra arrangemang.

Målgrupp och åldersgräns

Fritidsgården Träffen är öppen för dig som är 13-17 år och boende i Älvkarleby kommun. Du som går i årskurs 7 och inte fyllt 13 år får delta i verksamheten under höstterminen. Om du fyller 18 år under vårterminen får du delta i verksamheten till terminens slut.

Skanna fritidsgårdens QR-kod för att komma vidare till våra sociala medier, där får du veta vad som är på gång just nu. Här hittar du också aktuella öppettider.


Öppettider

Måndag

stängt

Tisdag-torsdag

kl. 15-21

Fredag

kl. 17-23

Sidan granskades senast 2023-11-21