Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Dans utan krav

En gratis aktivitet för tjejer i årskurs 4-6. Har du - ibland eller ofta - ont i magen eller värk i huvud, nacke eller axlar? Känner du stress och oro, eller längtar du efter en kravlös frizon?

Dansen kan hjälpa dig att må bättre och vi dansar för vår egen skull! Fokus ligger på gemenskap i gruppen och glädjen i dansen och vi gör aldrig uppvisningar för publik. Du är alltid välkommen, oavsett hur du mår eller känner dig!

Plats och tid

Preliminär start vecka 37. Mer information kommer i början på höstterminen.

Hur går det till?

Varje danspass börjar med en skön uppvärmning där vi långsamt väcker och känner in kroppen, för att sedan öka tempot och höja pulsen. Vi gör gemensamma övningar, koreografier och avslutar alltid med nedvarvning och en återhämtande avslappning.

Du får ha vilka kläder du vill, det är viktigt att du trivs och känner dig bekväm. Ta gärna med egen vattenflaska.

För många deltagare är det första gången de dansar. Du behöver inga förkunskaper.

Bakgrund

Dans utan krav bygger på forskningsprojektet Dans för hälsa som genomfördes vid Örebro universitet och Vårdvetenskapligt Forskningscentrum i Örebro under åren 2008-2011. Projektet ska öka unga tjejers psykiska välbefinnande genom att använda dansen som metod. Tjejer mellan 13 och 18 år med problem som huvudvärk, magont och stress deltog i studien som har fått stor uppmärksamhet världen över. Flera kommuner i Sverige har nu startat Dans utan krav.

Sidan granskades senast 2023-06-16