Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Dans

Dans inbjuder till kreativt skapande och rörelseglädje både individuellt och i grupp. Vi dansar till musik i olika stilar och rytmer och övar samtidigt på att ta plats och visa respekt.

På dagarna undervisar vi på förskolor, i skolan och särskolan. Efter skoltid finns danspass för alla åldersgrupper i många olika stilar. Vi håller till i Rotskärs Sporthall, hall C (ingång från hörnet vid Kulturskolans lokaler). All undervisning är kostnadsfri.

Som avslutning på terminen brukar vi avsluta med en frivillig dansuppvisning.

Anmäl dig via länken längst ner på sidan.
Pedagogen kontaktar dig när din anmälan kommit in. Information om dagar och tider kommer i början på varje terminsstart.

4-6 år: Barndans

Vi blandar barndans och balett på ett roligt sätt. Genom dans, lek och övningar stärker eleverna sin kropps- och rumsuppfattning. Barnen övar också koordination, balans och smidighet, motorik och samspel med de andra i gruppen.

Eleverna delas in i grupper efter ålder.

Danspedagog: Madelen

Från åk 4: Dance Fusion

Fartfyllda pass med en härlig blandning av hiphop, show och disco. Vi varvar koreograferad dans med improvisation och skapar gemensamma koreografier med hjälp av våra improvisationsmoment. Vi dansar till senaste musik-hitsen, men även rock, R´nB och soul.

Elverna delas in i grupper efter ålder och/eller erfarenhet.

Danspedagog: Michelle

Från åk 1: Balett

Vi jobbar med balettens visuella uttryck och kombinerar det med andra dansstilar. På lektionerna jobbar vi med styrka, koordination och smidighet. Vi lär oss grundläggande balettsteg, arm- och fotpositioner. Vi gör balettinspirerade danskombinationer till musik, gärna med improvisationsmoment.

Eleverna delas in i grupper efter ålder och/eller erfarenhet.

Danspedagog: Madelen

Åk 1-3: Showjazz

Energi, fart och glädje! Jazzdansen är ofta grunden i de koreografier vi ser i musikvideos, shower och musikaler. Eleverna lär sig jazzens grundprinciper och vi dansar till pop och soul, hiphop, R'nB och rock.

Under uppvärmningen tränar vi styrka, balans, smidighet, koordination och musikalitet. Sedan gör vi steg- och danskombinationer, diagonaler och improvisation. I slutet av lektionen jobbar vi med koreografi.

Eleverna delas in i grupper efter ålder och/eller erfarenhet.

Danspedagoger: Madelen och Michelle

Sidan granskades senast 2022-06-14