Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen
Öppet:Måndag - fredag 8-12, 13-16
Telefon:026-830 00
E-post:kommun@alvkarleby.se
Besök:Centralgatan 3, Skutskär

Dans

Dans inbjuder till kreativt skapande och rörelseglädje både individuellt och i grupp. Vi dansar till musik i olika stilar och rytmer och övar samtidigt på att ta plats och visa respekt.

På dagarna undervisar vi på förskolor, i skolan och särskolan. Efter skoltid finns danspass för alla åldersgrupper i många olika stilar. Vi håller till i Rotskärs Sporthall, hall C (ingång från hörnet vid Kulturskolans lokaler). All undervisning är kostnadsfri.

Som avslutning på terminen brukar vi avsluta med en frivillig dansuppvisning.

Anmäl dig via länken längst ner på sidan.
Du får mer information innan kursstart. Dansläraren kontaktar dig.

3-4 år: Pyttedans (med förälder)

Vi blandar lek och skoj med danssteg och musik. Föräldrarna är aktivt med på lektionerna och dansar.

Barnen får jobba med kroppsuppfattning i förhållandet till sig själv, till varandra och till rummet. Vi utforskar dansen genom fantasi, musikalitet och rytmer. Mycket improvisation där barnets eget rörelsemönster är i fokus.

Danspedagog: Madelen

4-6 år: Barndans

Vi blandar barndans och balett på ett roligt sätt. Genom dans, lek och övningar stärker eleverna sin kropps- och rumsuppfattning. Barnen övar också koordination, balans och smidighet, motorik och samspel med de andra i gruppen.

Danspedagog: Madelen

Åk 2-4: Boys only

Fartfyllda danspass för killar som är 8-10 år. Vi mixar koreografier för hiphop och show, inspirerade av bland annat TikTok, med improvisation och inslag av danslekar.

Passen börjar alltid med en gemensam uppvärmning och avslutas med nedvarvning.

Åk 4-6: Dance Fusion

En härlig blandning av hiphop, show och disco med inspiration från bland annat TikTok. Vi varvar koreograferad dans med improvisation och skapar gemen-samma koreografier med hjälp av våra improvisationsmoment.

Passen börjar alltid med gemensam uppvärmning och avslutas med nedvarvning.

Danspedagog: Michelle

Från åk 1: Dansmix med inriktning balett

Här blandar vi balett med andra dansstilar, som modern/nutida dans och show/jazz. På lektionerna jobbar vi med styrka, koordination och smidighet. Vi lär oss grundläggande balettsteg, arm- och fotpositioner. Vi gör balettinspirerade danskombinationer till musik, gärna med improvisationsmoment.

Åk 1-3: Showjazz

Energi, fart och glädje! Jazzdansen är ofta grunden i de koreografier vi ser i musikvideos, shower och musikaler. Eleverna lär sig jazzens grundprinciper och vi dansar till pop och soul, hiphop, R'nB och rock.

Under uppvärmningen tränar vi styrka, balans, smidighet, koordination och musikalitet. Sedan gör vi steg- och danskombinationer, diagonaler och improvisation. I slutet av lektionen jobbar vi med koreografi.

Danspedagog: Madelen

Sidan granskades senast 2020-07-10