Kontakta kommunen och lämna synpunkter

Kontakta kommunen

Öppet:

Måndag - torsdag 8-12, 13-16
Fredag 8-12, 13-15

Telefon:

026-830 00

E-post:

kommun@alvkarleby.se

Besök:

Centralgatan 3, Skutskär

Dans

Dans inbjuder till kreativt skapande och rörelseglädje, enskilt och i grupp. Vi dansar till musik i olika stilar och rytmer och övar samtidigt på att ta plats och visa respekt.

Bild på danselever

På dagarna undervisar vi på förskolor, i skolan och särskolan. Efter skoltid finns danspass för alla åldersgrupper i många olika stilar. Vi håller till i Rotskärs Sporthall, hall C (ingång på gaveln). All undervisning är kostnadsfri.

Som avslutning på terminen brukar vi avsluta med en frivillig dansuppvisning.

Pedagogen kontaktar dig när din anmälan kommit in. Information om dagar och tider kommer i början på varje terminsstart.

Från åk 1: Balett

Vi jobbar med balettens visuella uttryck och kombinerar det med andra dansstilar. På lektionerna jobbar vi med styrka, koordination och smidighet. Vi lär oss grundläggande balettsteg, arm- och fotpositioner. Vi gör balettinspirerade danskombinationer till musik, gärna med improvisationsmoment.

Eleverna delas in i grupper efter ålder och/eller erfarenhet.

Danspedagog: Madelen

4-6 år: Barndans

Vi blandar barndans och balett på ett roligt sätt. Genom dans, lek och övningar stärker eleverna sin kropps- och rumsuppfattning. Barnen övar också koordination, balans och smidighet, motorik och samspel med de andra i gruppen.

Eleverna delas in i grupper efter ålder.

Danspedagog: Madelen

Från åk 1: Dance Fusion

Energi, fart och glädje! Dance Fusion kombinerar dansstilar i street, jazz och modern dans. Under uppvärmning tränar vi styrka och balans, smidighet, koordination och musikalitet. Sedan gör vi steg- och danskombinationer, diagonaler och improvisation. I slutet av lektionen jobbar vi med koreografi. Vi dansar till senaste musikhitsen men även rock, R'nB och soul.

Eleverna delas in i grupper efter ålder och/eller erfarenhet.

Danspedagog: Madelen

Sidan granskades senast 2023-07-07